Obožavani Tart od sira

Za sve one koji obožavaju sir u svim oblicima bit će savršeno zadovoljstvo okušati se u izradi recepta za ovaj desert, za uvijek dobrodošao tart.
Tart od sira servira se hladan te je zato i više nego idealan kao poslastica u vrućim ljetnim danima, ali naravno i u svim ostalim prilikama kada se zaželimo nečeg slatkog.

Tajne ovog recepta otkrio nam je chef Saša Polojac, a pripremali smo ga, i na kraju u slast pojeli :) u Miele Experience Centeru.

Tart sa sirom (za 12 porcija)

Sastojci za tijesto:
85 g maslaca 85 g šećera 1 paket vanilin šećera ½ razmućenog jaja 1 prstohvat soli 170 g brašna 1 čajna žlica praška za pecivo

Sastojci za preljev:
750 g sira 1 paket umaka vanilije u prašku 1 jaje i ostatak razmućenog jaja od tijesta 100 g šećera 500 g pripremljenog voća (marelice, nektarine, kruške, bez koštica, narezano na kriške, maline, kupine, višnje …)

Priprema:
1. Maslac, šećer, vanilin šećer, jaje i sol izmiješajte kremasto. Pola brašna pomiješanog s praškom za pecivo umiješajte, ostatak umijesite.
2. Tijesto stavite u kalup za pizzu ili slično (Ø 32 cm), lagano utisnite ili razvaljajte.
3. Umiješajte sir s umakom u prašku, jaje i šećer te prelijte po tijestu.
4. Pripremljeno voće razdijelite na smjesu i pecite do zlatno-žute boje.
Želimo vam dobar tek!

Kulinarsku radionicu i domaće recepte omogućio Miele

Facebook Like Button