Osvježavajući kokteli

Pripremite osvježavajuće koktele za opušteno druženje na terasi.

Donosimo vam 3 jednostavna koktela koji sadržavaju osvježavajuće namirnice. Prilično su jednostavni za pripremu a svi sastojci se lako mogu pronaći. Idealni su za ona lijena ljetna popodneva kad se treba opustiti i uživati s prijateljima.

Kokosov koktel

Kokosov koktelSavršeno za ispijanje pored bazena ili na moru, ispod drveća, u visećim ležaljkama. Najbolji dio ovog neobičnog koktela je da možete jesti svježe kokosovo meso. Također, kokosova voda Vas hidratizira čineći vam dan osvježavajućim.

Sastojci
4 svježa mlada koksa
čaša i pol ruma ili votke
led
1 limeta
4 duge slamke i žlice

Priprema
Koristite oštar nož kako bi ste napravili kvadratni rez na gornjem dijelu kokosa. U njega ulijte alkohol oko 1-2 male čašice. Dodajte nekoliko kockica leda, sok od limete i slamčicu.

 

Pink koktel

Pink koktelSvježi koktel tijekom ljetnih mjeseci. Izrada pink koktela nikada nije bila tako laka s našim jednostavnim savjetima, sa odabirom onih najboljih svojstva.

Sastojci
50 ml bijelog ruma
2 žlice likera od jagoda
100 ml procijeđenog soka od jagode
1 žlica soka od limuna

Priprema
Izmiksajte rum, liker i sokove. Dodajte usitnjeni led i promiješajte, te na kraju ukrasite sa jagodama.

Sangria od ružičastog vina

SangriaNaš trik za izradu savršene sangrije? Proučite vino kako bi vidjeli koji su voćni mirisi prisutni u njemu, a zatim dodajte to svježe voće u smjesu. Uz to koristite smrznute bobice kao kockice leda, kako bi koktel ostao hladan. Naše vino ima prevladavajući okus maline i mandarina, pa smo koristili to voće.

Sastojci
1 boca vina, ohlađenog
pola šalice svježe limunade
2 mandarine
1 limun
2 narezane jagode
2 šalice pjenušave francuske limunade
1 šalica smrznutih malina

Priprema
Pomiješajte prvih 5 sastojaka. Ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena prije posluživanja, tako da okus bude puniji. Dodajte gaziranu francusku limunadu i smrznute maline, te poslužite odmah! Kada je svježe izvađeno iz hladnjaka i posluženo, tada je najukusnije.

Slike: Shutterstock
Tekst : Azra Terzić