
Palačinke od krumpira kao idealan izbor za zimu.
U Švedskoj se palačinke od krumpira nazivaju Raggmuk i često su pržene na maslacu i poslužuju se s prženom slaninom. Tipično jelo za švedsku kuhinju u zimi najbolje je ako je što hrskavije. Trik je u tome da ne širite tijesto previše po tavi.
Recept za palačinke od krumpira sa slaninom
Sastojci
1 jaje
90 g pšeničnog brašna
300 ml mlijeka
2 žličice soli
800 g krumpira
50 g maslaca
400-500 g slanine
Priprema
Napravite tijesto za palačinke pomoću jaja, brašna, soli i mlijeka. Ogulite krumpir i naribajte ga. Pomiješajte sve zajedno i zatim pržite male pljeskavice od krumpirovog tijesta za palačinke na maslacu, sve dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obje strane. Prepržite svinjetinu dok ne postane hrskava.
Poslužite sve zajedno na tanjur.
Dobar tek!
Autorica: Azra Terzić
