Pasta alla Sicilia savršeno brz i ukusan obrok

Ne znate što bi ste kuhali a željni ste isprobati nešto novo? Chef Zoran Ožegović za vas ima pravi recept.

Pasta alla Sicilia će vas jednostavno oboriti s nogu.
Ukusno jelo od fine tjestenine koje možete uvijek jednostavno pripremiti u svome domu i iznenaditi svoje ukućane ili prijatelje sa svojim kulinarskim vještinama.

Recept za “Pasta alla Sicilia” za 4 osobe

Sastojci za recept:
Tjestenina penne 0,300 kg
Povrtni temeljac 0,3 l
Sir mozzarella 0,150 kg
Sir parmesan 0,05 kg
Patlidžan 0,1 kg
Luk 0,150 kg
Češnjak 0,03 kg
Rajčica 0,5 kg
Koncentrat rajčice 0,3 kg
Maslinovo ulje 0,2 lit
Peršinov list 0,03 kg
Sol po potrebi
Papar po potrebi

Priprema recepta
Prvo trebamo napraviti domaću šalšu od pomidora, tako da luk i češnjak narežemo na tanke ploške i lagano pirjamo na maslinovom ulju. Kada luk omekša dodajemo svježu rajčicu i koncentrat (za rajčicu je bolje da je što mekša).
Dobro sve zajedno ukuhamo, ako je gusto podlijevamo s povrtnim temeljcem. Na kraju dobro sve izmiksamo sa štapnim mikserom te ostavimo sa strane.

Patlidžane ogulimo i narežemo na kocke veličine malog nokta te ih popržimo na maslinovom ulju. Kada dobiju zlatnu boju zalijemo ih šalšom od rajčice i ostavimo da se ukuhaju, ali ne da se patlidžani raspadnu.

Posebno skuhamo tjesteninu i pomiješamo sa umakom od rajčica i patlidžana. U slučaju da je gusto podijelimo malo s temeljcem.

Začinimo sa soli i paprom (može se staviti i malo čilija) te dodajemo naribani parmesan, peršinov list, svježi bosiljak (kojeg smo samo malo natrgali rukom) i na kraju dodamo mozzarellu.

Čim stavimo mozzarellu jelo se odmah mora servirati, jer se sir brzo počinje topiti.

Dobar tek!

Facebook Like Button