Pjenušava voćna salata pravo je osvježenje i rapsodija ljetnih okusa

Jeste li već probali voćnu salatu s pjenušcem, jer ako niste onda je ljeto pravo vrijeme za ovakve osvježavajuće okuse.

Tržnice su prepune voća, sve se rumeni od jagoda, trešanja i breskvi, a u trgovinama se može još uvijek pronaći velik izbor uvijek aktualnih agruma. Ako tražite osvježenje nakon napornog radnog dana, nešto što će vas istinski opustiti i doslovce napuniti energijom onda si za popodnevni međuobrok pripremite ukusnu i zdravu porciju ukusnog i sočnog voća, ali ovaj ga puta ukomponirajte s pjenušcem. Oduševljenje neće izostati :)

Za dvije osobe potrebno vam je:
2 nektarine (može i breskve, ali ih se treba oguliti)
1 naranča
1 crveni grajp
200 gr trešanja
200 gr jagoda
1 limun
2 dcl pjenušca MISAL Rosé sec

Persuric_d010Voće je potrebno dobro oprati. Naranču, limun i grejp narezati na kriške.

Poželjno bi bilo skinuti agrumima koru. Ostalo voće servira se cijelo. Voće se posloži na tanjur i posluži uz ohlađeni pjenušac MISAL Rosé sec. I opuštanje može započeti uz ukusni, pjenušavi međuobrok. Ako želite napraviti finu voćnu salatu potrebno je samo naranču, limun, grejp i nektarinu narezati na kockice, trešnje otkoštiti, a jagode narezati na kolutiće. Voće stavite u zdjelu, pospite s 2 velike žlice šećera i s 2 dcl pjenušavog vina MISAL Rosé sec.

Sve dobro izmješajte i ostavite u hladnjaku da odstoji 2 do 3 sata. Pjenušava voćna salata naprosto je savršena za
trenutke opuštanja.

Tekst i fotografije: Ana Peršurić

Facebook Like Button