Poticaj za mršavljenje

Tajna poticaja za ljude koji imaju problema sa skidanjem suvišnih kilograma.

Želite li se i Vi riješiti svojih suvišnih kilograma?

Ponekad, kada razmišljamo o dijetama, uvijek na njih gledamo kao na nešto što traje jako dugo, a mi smo po prirodi takvi da sve želimo nekako što prije. Tko bi čekao godinu dana da smršavi? Trebate se izdvojiti iz mase ljudi i reći za sebe da Vi to možete i Vi to želite. Pretilost je veliki problem i čini nam mnogo poteškoća kada se radi o zdravlju. No pravi program i dobar plan rješavaju sve naše probleme. Samo mora postojati volja.

Moć osobne promjene dolazi od želje za radikalnim usvajanjem novih životnih navika samoorganiziranja, kontrole i svjesnog shvaćanja mehanizma općih zakonitosti nastalog problema u kojem smo se stjecajem raznih životnih okolnosti našli i kojega se konačno odlučno želimo rješiti. Problema u životu poslovne žene, koji je u današnje vrijeme prilično žustro tempiran, kako kroz poslovne obaveze tako i osobne ciljeve koje moramo i želimo ispuniti, ima sigurno mnogo ali najčešći su sigurno kronično zanemarivanje osnovnih tjelesnih i fizičkih molbi i zahtjeva kao što su opuštenost i sreća, a ne stres i brige, fizička aktivnost, a ne grčevi i ukočenost, redovitost i umjerenost u jelu i piću, a ne neumjereno i neredovito prehranjivanje samo da bi se održali na životu, dodajmo k tome još i brige i probleme s viškom kila, a potpuno nepotrebno… Dakako, svatko je danas suočen sa istim i sličnim problemima, no pitanje izlaza iz problema ostaje isključivo osobno. Afektivna želja za promjenom dolazi isključivo od spoznaje da je problem rješiv, kakav god da bio, i da osobna i svijesna upletenost u samu njegovu srž dovodi Vas i konačno do rješenja.

Problem viška kila postaje veći ako postoji problem manjka vremena za svjesno i svestrano poticanje njegovog rješavanja, te će Vam jedino odluka o manevrima u osobnom privatnom vremenu, kad je već poslovno vrijeme nepromjenjivo, omogućiti pravednu borbu za konačnu pobjedu na dugogodišnjim protivnikom – viškom kila, pretilosti i drugim poremećajima prekomjerne težine. Dobro isplaniran radni dan omogućuje Vam da držite sve konce u rukama u situacijama koje od Vas traže da se u potpunosti pokorite poslu koji morate izvršiti, a opet dobro izbalansirate ostatak vremena koje ćete posvetiti sebi da se opustite i učinite nešto konstruktivno za sebe.

Promjena je vidljiva tek kao promišljena i svjesna aktivnost koja ju uzrokuje, te ukoliko je stvarno želimo ugledati moramo pomno isplanirati kako i kada je možemo očekivati. Logika rješavanja problema viška kila zapravo zvuči vrlo jednostavno: Jedi kvalitetno i umjereno, fizički se angažiraj i ne odustaj do rezultata. Iako jednostavno zvuči, samo snaga volje je dovoljna da se tako nešto drastično svakako započne, ali ne i nastavi. Zato pomno isplanirani individualni prehrambeni plan Vas konstantno i kontinuirano ohrabruje da se Vašim svakodnevnim angažmanom nalazite na jednosmjernom pravcu prema sigurnom postizanju Vaših ciljeva i da planiranom prehranom prema Vašim osobnim preferencijama i potrebama najjednostavnije možete pokazati sebi i drugima kako su za promjenu jedino potrebni želja, volja i trud.

Tekst: Nikola Roca, magistar nutricionizma
Fotografije: Shutterstock