Kako se radi pizza iz 00 brašna

Kako napraviti svjetsku poznatu pizzu na tankom tijestu iz 00, ili zero zero kako ga zovu Talijani, tipa brašna u svom domu? Samo sljedite recept za napuljsku laganu pizzu svjetski pozbatog talijanskog kuhara Giuseppe Daddioa.

Talijanska pizza iz Napulja s rajčicom i mozzarellom.

Sastojci za napuljsku pizzu
500 grama brašna tipa “00”
250 grama voda
50 grama maslinovog ulja
10 grama sitne soli
10 grama kvasaca
5 grama šećera
Navedena količina sastojaka je za 10 osoba

Priprema:

Tijesto za pizzu
Pomiješati brašno s vodom, kvascem, uljem, šećerom i soli. Pustiti da se diže. Formirati pizzette, pustiti da se ponovno dižu.
Pržiti u vrelom ulju na 180° C.

Nadjev
250 grama oguljene rajčice
5 grama sitne soli
papar
10 grama ekstra djevičanskog maslinovog ulja
15 grama svježeg bosiljaka
200 grama mozzarelle
50 grama parmezana

Priprema:
Ispasirati rajčice i dodati bosiljak, posoliti i popapriti i dodati maslinovo ulje.Kuhati na laganoj vatri cca 15 minuta.

Serviranje:
Na pržene pizze staviti nadjev. Ukrasiti sa svježim bosiljkom i mozzarellom. Posipati sa naribanim parmezanom.

Facebook Like Button