Vrijeme je za rajsku jabuku

Rajska jabuka i njen osvježavajući okus u vrijeme kada je najviše možemo iskoristiti.

Budući da je jabuka jedna od najrasprostranjenijih vrsta voća koja je poznata ljudima još od pretpovijesnih vremena nimalo ne čudi da je našla svoje mjesto u brojnim narodnim predajama, bajkama, poslovicama, a ima i snažnu religijsku simboliku.

Osim simboličke, jabuka ima i veliku nutritivnu vrijednost. Poznata je kao snažan antioksidans, a udio ugljikohidrata od 12 %, posebno glukoze i fruktoze čini jabuke dobrim izvorom energije koje pozitivno utječu čak i na razinu koncentracije.

Ujedno jabuka sadrži 3,3 g dijetalnih vlakana – više od 10% dnevne količine koju preporučuju nutricionisti. Jabuka je iznimno korisna voćka budući da sadrži sve najvažnije nutrijente, pa makar u minimalnim količinama, jača imunitet, potpomaže mršavljenju, stimulira rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne šupljine, uspješno gasi žeđ, a i pogodna je za izradu vrlo ukusnih kolača i drugih slastica.

Recept za izvrstan napitak od jabuke:

3 dl soka od jabuke
1 banana
1 jabuka
1 žličica cimeta

Sastojke izmješajte štapnim mikserom te ohlađeni napitak pijte tijekom dana, a možete ga poslužiti i kao super sok svojoj obitelji tijekom cijelog dana!