Recepti svijeta

Nodoljiv specijalitet Užička komplet lepinja

Poznata i kao „lepinja sa sve“ koja je, ako je vjerovati pričama mještana grada Užica u zapadnoj Srbiji bila neizostavan obrok ondašnjih majstora

Čokoladni užitak zvan brownie

Brownie je toliko sočan i slastan čokjoladni kolač da mu teško netko može odoljeti. Razveselite se ovim slatkim zalogajem ovih dana uz odličan recept koji vam donosimo.

Sfera od kestena i Zacapa ruma s spužvom od bijele čokolade i kristaliziranog lisnatog tijesta

Najduže ime na svijetu za kolač koji se isplati napraviti. Toliku rapsodiju na nepcima koju ova slastica ostavlja vrijedna je njene izrade prema receptu koji vam donosimo.

Tart od butternut buče s jasminom i cimetom

Slasna poslastica s omiljenim mirisima buče, cimeta i jasmina. Pa tko bi odolio ovom slatkom zalogaju.

Jesenski suši od buče i vrganja

Jesen ima svoje čari. Dolaskom hladnijih dana u prirodi ćemo pronaći vrganje i buće koji mogu postati prave gastro delicije.

Zamislite – losos u umaku od borovnica

Uskoro nam dolaze hladniji dani pa je potrebno tijelo pripremiti za nadolazeće zimske dane i opskrbiti ga energijom, a s druge strane potrebno je da unesemo kvalitetne prehrambene namirnice za naš organizam.

Kokošja juha prema domaćem receptu naših baka

Domaća bistra kokošja juha oduvijek je bila prava okrjepa za tijelo, a da je zaslužila mjesto na tronu dokaz je i da se uvijek priprema u većini svečanih prilika kao poseban tradicionalni specijalitet za početak svečanih objeda.

Obožavani klasik pita od jabuka

Uz ovaj tradicionalan recept vaša pita od jabuka zasigurno će ispasti savršena. nema pite do pite od jabuka.

Domaći štrukli na tri načina

Na sam spomen štrukli mnogima počnu rasti zazubice, posebice ako su one domaće. Štrukle se mogu priptremiti na mnogo načina a mi vam donosimo čak tri originalna recepta za ovu sjajnu tradicionalnu deliciju.

Šalša nezaobilazan umak u svakoj kuhinji

Šalša je našla svoje mjesto gotovo u svim kuhinjama svijeta, svi je jedu, pripremaju i vole. Šalša ili kako je neki izgovaraju salsa od rajčica, pomidora ili paradajza na svim je jezicima prepoznatljivo fina.

Može se pripremiti kao temeljni umak u koji se dodaju i drugi sastojci povrća, a mi vam donosimo bazični tradicionalni recept koji možete koristiti kao umak za tjesteninu, ili kao dodatak drugim umacima, primjerice za opće obožavani bolonjez, za variva, gulaše. Ovako pripremljenu šalšu možete pohraniti i kao zimnicu i u svakom trenutku posegnuti za umakom koji će usavršiti svako jelo