Recepti svijeta

Proslavimo dan lubenica uz koktel od lubenice i krastavaca

Danas, 3. kolovoza, Dan je lubenica, tog obožavanog ljetnog sočnog osvježenja pa je pravo vrijeme da se počastimo jednim finim koktelom.

Rolada s breskvama omiljeni ljetni desert

Bilo da ih upotrijebite kao svježe sada kada su breskve u svojoj sezoni branja ili iz kompota ova rolada s breskvama svakako će goditi svačijem nepcu.

Top 5 recepata s lubenicom koje ćete obožavati ovog ljeta

Obožavano ljetno povrće lubenica, da dobro ste pročitali mada ju mnogi zovu je voćem :) , poslužila je kao izvrsna inspiracija za Top 5 sjajnih osvježavajućih recepata!

Cezarova salata kulinarska ljetna rapsodija

Isprobajte omiljen obrok holivudskih zvijezda – ukusnu i laganu salatu idealnu za toplije vrijeme.

Puttanesca od srdela i rigatoni tjestenine – jedite u ljeti kao pravi Talijani

Puttanesca s tjesteninom tradicionalno je ukusno lagano talijansko jelo, a još kada je radite s tjesteninom rigatone i zdravim srdelama onda ovaj recept postaje sjajna ljetna poslastica.

Sandra Rončević kaže da su grilane tikvice s grčkim jogurtom i za’atarom “zakon”

Ovaj recept opet nam donosi naša omiljena foodblogerica Sandra Rončević i to ekskluzivno za Wish portal, iz jedne od najprodavanijih kuharica, Mrvu ovog, zeru onog!-

Priprema Sandra Rončević: Frittata s tikvicama i dimljenim sirom

Dajte tikvice na milijun načina! Ma da su i na dva mlijuna, još nam ne bi dosadile.

Clafoutis s malinama pravi ljetni desert

Clafoutis (izgovara se “kla-FOO-tee”) tradicionalni je francuski sočni desert s voćem koji mnogi od nas obožavaju, a ovaj vam puta donosimo osvježavajuću slasticu koja pripremljena s malinama dobiva pravu ljetnu varijantu.

Tikvice s mentom ljetna je salata koja sjajno osvježava

Pripremite ovu brzu, zdravu i finu salatu u kojoj će tikvice i menta izazvati eksploziju aroma i okusa u dodiru s vašim nepcem.

Pastrva za ručak – ukusan file od pastrve prepun je slatkih okusa

Pastrva je iznimno fina riba, a ovaj recept za file od pastrve izuzetno je jednostavan za napraviti, a ujedno je prebogat finim slatkim okusima riječne ribe.