Vruća čokolada! Zašto? Savršena je za vrijeme hladnih zimskih mjeseci, a idealna je i kao dodatak večeri na kraju dana.
Nezaobilazni recept tradicionalne mađarske kuhinje zasigurno je Sekeli gulaš ili kako ga još zovu Szekely gulaš, specijalitet koji se spravlja od kiselog zelja, mesa, vrhnjem i finim začinima. Ovu vrhunsku domaću poslasticu kuhari preporučuju jesti u hladnijim danima.
Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom savršeno je i pravo zimsko jelo koje obožavamo jesti u hladnim danima.
Uvertira u ručak počinje torticom od svježeg sira s lješnjacima . Ova čarolija izgleda kao pravo osvježenje na tanjuru. Koloristično i razigrano, predjelo od finog svježeg sira i slatkih lješnjaka prava uvertira u glavno jelo na vašem stolu.
Vinjevrška heljdina pogača izvrsna je slankasta delicija koja savršeno paše kao ukusni dodatak ili slasna nadopuna uz različita vina, a recept za ovu vrhunsku poslasticu dobili smo u dijelu Slovenije koje se zove Šmarjetno.
Miris domaće prepžene slanine u kombinciji s pečenom bučom odmah kod mnogih otvara apetit, a još ako volite rižoto onda je ovaj recept kao stvoren za vas!
Sous vide? Zvuči prekomplicirano i preotmjeno? Oslobodite se predrasuda! Svi vjeruju u nju zato što je jedinstvena i – s pravom opremom – jednostavna tehnika kuhanja koja će vam omogućiti iskustvo nevjerojatnih okusa, bilo da je riječ o mesu, ribi ili povrću.
Što nam finoga predlaže Matija Bregeš, chef restorana Boškinac i član JRE chefova za glavno jelo od janjetine svakako treba probrati.
Ovaj recept za jednostavnu, okrepljujuću slasticu od naranče svakom će ručku ili večeri staviti dati završnu osvježavajuću notu.
Ove ćete zdrave energetske kolačiće s bučom i crnom čokoladom zasigurno obožavati. Potpuno su prirodni, jako brzo gotovi, uz ovaj jednostavan recept, koji ćete željeti ponoviti više puta kad ga samo jednom isprobate.