Recepti svijeta

Rustikalni namaz za prste polizati

Uvijek smo u potrazi za nekim ukusnim novim zalogajima, svi se volimo počastiti nešto drugačijim, posebnim gastronomskim užicima, pa je izvrsno kada serviramo, uz klasična jela na našoj trpezi i pokoju poslasticu prema novom receptu.

Predjelo za ekskluzivne trenutke čistog gurmanskog užitka

Hrana je na svakom stolu zvijezda druženja i treba se pobrinuti da zasja posebnim sjajem.
Jelo treba dobro osmisliti, osvježiti kakvim novim receptom, te ga pripremiti da bude podjednako i ukusno, ali i oku lijepo.

Blagdanski specijaliteti za vaše nezaboravne trenutke

Blagdani su pred vratima, mirisi i okusi omiljenih delicija šire se domovima i ulicama. Svi na blagdanskoj trpezi želimo nešto posebno, ekskluzivno i ukusno.

Zagorska juha kao stvorena za zimsku okrepu

Chef Josip Čonkaš posljednjih je deset godina zadužen za osmišljavanje i pripremu ukusnih i autohtonih jela zagorskoga kraja, a za ove zimske hladne dane njegov je prijedlog svakako tradicionalna okrepljujuća zagorska juha koja će vas zagrijati na prvu.

Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom

Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom savršeno je i pravo zimsko jelo koje obožavamo jesti u hladnim danima.

Napravite limunadu s bosiljkom i mentom i zasladite medom ili agavinim sirupom

Limunadu možemo piti na bezbroj načina i svi smo već upoznati koliko nam limun može doprinjeti zdravlju organizma zbog velike količine C vitamina kojeg sadrži.

Falafel kuglice od slanutka koje osvajaju

Pržene kuglice od slanutka i biljnih začina, popularni falafel, idealno su vegetarijansko jelo.

Isprobajte dva recepta molekularne gastronomije Marina Rendića

Isprobajte dva recepta hrvatskog chefa i istaknutog predstavnika molekularne gastronomije Marina Rendića.

Frangipane tart sa svježim smokvama

Kasni ljetni dani i početak jeseni uvijek su pravi gastro izazov.

Tataki goveđi file za prste polizati

Za sve ljubitelje japanske kuhinje donosimo savršen recept za pripremu tataki goveđeg filea/bifteka.