Kuhinje Europe

Isprobajte recept za Hutspot, mirisno i krepko nizozemsko jelo za zimske dane

Hutspot je nizozemsko narodno jelo od govedine, graha i povrća, iznimno hranjivo, krepko i iskonsko kao jelo u loncu.

Creme Fraiche zapravo je jako jednostavan fini dodatak jelima

Svježa krema kako bi u prijevodi najkraće mogli opisati Creme Fraiche, sjajan je dodatak različitim jelima i desertima.

Recept za kolačiće od jabuka i badema poznate kuharice Marry Berry

Ukusni, mirisni i sočni kolači od jabuka i badema jedno su od remek djela poznate kuharice Marry Berry koji.

Mille feuille kolač koji obožavaju svi sladokusci svijeta

Mille feuille poznati je francuski klasik među slasticama, a možete ga osim s jagodama raditi i s nekim drugim voćem.

Duck à l’Orange ili patka s narančom za ljubitelje francuske kuhinje

Duck a l’Orange ili prevedeno patka s narančom znamenito je jelo francuskih majstora kuhinje za ljubitelje klasike.  

Umak od oraha izvrstan je začin za tjesteninu, raviole i njoke

U svom domu pripremite pravi domaći umak od oraha koji će vas očarati svojom sočnošću, a jelima dati posebno fin okus.

Sendvič kojem nećete odoljeti za vaš doručak, užinu i večeru

Ovaj recept, za izvrstan i sočan sendvič, dolazi nam iz Engleske, a obožava ga za svoje goste pripremati chef Adam Smith.

Kruška Helena slatka rapsodija na nepcima biser je francuske kuhinje

Slastica kruške Helene ili Kruške lijepe Helene tradicionalni je biser Francuske kuhinje.

Jednostavni zapečeni oslić kojeg ćete pojesti do posljednje mrvice

Ako volite jednostavna i ukusna jela iz mora, pripremite ribu i isprobajte ovaj recept s oslićem koji će vam postati jedno od omiljenih jela.