Rižoto od crvenog radića sa reduciranim acettom

Zoran Ožegović s nama dijeli recept tjedna i svoje male tajne kuhanja.

Pozvali ste ekipu na druženje kod kuće i pokušavate smisliti što im ponuditi umjesto dosadnih plata
narezaka, a ne želite čitavo vrijeme provesti u kuhinji spremajući im večeru? Evo jednog brzog
recepta za kojeg će Vas svi pitati da im otkrijete tajnu.

Rižoto od crvenog radića sa reduciranim acettom (za 4 osobe)
Vrijeme kuhanja: 20 min

Sastojci za recept:
400 g riže Scotti Arborio
200 g crvenog radića
5 g češnjaka
100 g maslaca
70 g parmezana
1,5 dl crvenog vina
0,9 dl maslinovog ulja
1 dl reduciranog acetta
sol i papar po potrebi
povrtni temeljac po potrebi

Priprema recepta
Narežete crveni radić na tanke trakice i dodate na zagrijano maslinovo ulje. Kada uvene,
dodate češnjak i zalijete crvenim vinom. Nakon par minuta dodate rižu te mješate i podlijevate
povrtnim temeljcem. Moj savjet je da rižu stavljate sirovu jer je tada i rižot kremastiji i ukusniji. Kada
riža dosegne željenu mekoću, a najbolja je al dente, meknite ju s vatre i ostavite da odmori. Zatim
umješajte parmezan, maslinovo ulje i maslac dok se ne poveže. Kada servirate na tanjur, prelijte rižot
reduciranim acettom balsamicom.

Uz ovo poslužite Terzolo merlot, vino mekanog kremastog okusa, koje će svaki zalogaj učiniti
savršenim, a vaše prijatelje navesti da se češće druže baš kod vas.

Uz dopuštenje: Zoran Ožegović (sve fotografije)