Rižoto od dagnji

Ljeto je idealno vrijeme za plodove mora pa tako i lako dobavljive dagnje. Rižoto je također vrlo rado viđeno jelo na svakom stolu i u svakoj kuhinji stoga vam donosimo recept za rižoto od dagnji.

Sastav za recept:
1/2 kg očišćenih dagnji ( ili nekih drugih školjaka po izboru)
40 dkg riže
1,5 dl ulja
1 luk
1 žlica nasjeckanog peršina
2 dl bijelog vina
1 žlica tekuće rajčice
papar, sol

Priprema recepta:
Dagnje ili neke druge školjke prvo se kuhaju u vodi te se potom iz školjke izvadi mesnati dio. Dok se školjke kuhaju na tavi popržite sjeckani luk te dodajte koncentrat rajčice, peršun i sve skupa još kratko propirjajte. U dobiven umak umiješajte meso dagnji, sve posolite prema želji i tako isto popaprite. Za vrijeme pirjanja dodajte postepeno vino. Posebno skuhajte rižu, prema uputama na ambalaži, pa kad je i ona gotova dodajte gotove školjke u umaku. Sve skupa blago promiješajte dok još jelo vrlo kratko držite na vatri.

Dobar tek!
Fotografija: Bistro Franz