Semifredo sa bosiljkom i ružmarinom

Ovaj tjedan Zoran Ožegović nas iznenađuje novim receptom.
Sastojci (za 4 osobe)

Za nadjev:

Hulala vrhnje za slag
Bosiljak
Ruzmarin
Za prhko tijesto:

Žumance
Šećer
Voda

Šećer i vodu pomješamo i stavimo na štednjak na laganu vatru da se istopi šećer i da se napravi sirup. Žumance odvojimo od bjelanca i stavimo na paru i lagano lupkamo uz dodavanje hladnog sirupa koji smo prethodno skuhali. I dalje konstantno lupkamo namirnice na pari ali pazimo da vatra nije prejaka da se jaja ne bi skuhala. Miješamo tako otprilike 10 min dok se smjesa ne napuhne i dok ne bude gusta. Stavimo je hladiti tako što je stavimo u mikser i uključimo na brzinu 1 i ostavimo da se tako ohladi. Posebno mikserom izmješamo šlag u jako tvrdu masu i te dvije smjese na kraju pomješamo ručno u jedno. Na kraju dodamo krokante.

Dobar tek!

Tekst: Zoran Ožegović

Fotografija: Shutterstock