Sorbetto od malina i ruže

Chef Stjepan Bistrički predstavlja, kao šećer na kraju svakog jela, lagani sorbetto od malina i ruže koji možete pripremiti i u vlastitom domu.
Maline su zbog svoje crvene boje i srcolikog oblika savršene za slavljenje ljubavi, a one su također i simbol Venere, rimske božice ljubavi pa je sorbetto idealan desert i u trenucima kada nekome želite iskazati svoje osjećaje.

Sorbetto od malina i ruže

Potrebni sastojci za 4 osobe:
Malina 350g
Agava sirup 15g
Šećer 35g
Voda 30ml
Ružina voda 1 žlica
Ružine latice

Priprema:
Vodu, šećer i sirup od agave prokuhamo, dodamo ružinu vodu prelijemo preko malina i sve zajedno izmiksamo. Procijedimo tako da nam u cjedilu ostanu koštice od malina. Stavimo u kalup i u zamrzivač da se zaledi.
Kada je smjesa zaleđena mozemo je servirati u čašu i ukrasiti ružinim laticama.

Facebook Like Button