Tijesto s povrćem

Recept svjetske klase od prestižnog kuhara Giuseppe Daddio.

Tijesto (penne) s povrćem, sušenim pršutom (prosciutto di parma) i crnim tartufima.

Sastojci za 10 osoba:

Tijesto (penne rigate) De Cecco ili Barilla kg. 1
tikvice gr. 100
feferoni različitih boja gr. 150
patlidžani, dugi gr. 150
brokula gr. 100
crveni luk gr. 50
zelena salata, čupava gr. 100
grašak svježi ili smrznuti gr. 50
tartufi crni gr. 20
pršut, sušeni di Parma gr. 130
extra djevič.maslin, ulje gr. 80
povrtna juha q.b.
parmezan ribani gr. 120

Priprema:
Očistiti, oprati i izrezati sve povrće. Posoliti i pirjati u tavi na ulju te dodavati juhu od povrća. Dodati sol i biber. Skuhati tjesteninu i pomiješati s povrćem. Dodati pršut i crni tartuf te promiješati.

Serviranje:
Ukrasiti sa svježim bosiljkom.

Fotografija: Foter

Facebook Like Button