Topla torta Zorana Ožegovića

Topla torta od sira Zorana Ožegovića učiniti će vašu kuhinju bogatijom, a goste otaviti oduševljenima.

Potrebne namirnice za 6 osoba:

Za nadjev:
Bjelanjak 5 kom
Prstohvat soli                                     
Sir ricotta 500 gr                               
Mlijeko 150 ml                                   
Žutanjak 5 kom                                 
Šećer 150 gr
Malo kore od limuna
Gustin 1 jušna žlica

Za prhko tijesto:
Glatko brašno 500 gr
Mekani maslac 250 gr
Šećer 250 gr
Jaja 3 kom

Način pripreme:
Zabranjeno Vam je čitati ako niste ljubitelj sira i svih načina na koji se on može pripremiti da zadovolji sva vaša osjetila. Ova torta izmamit će osmijeh i na najtmurnijim licima istog trena kad ju kušaju.

A kako ju pripremiti?

Sve sastojke za prhko tjesto pomiješajte, a kad dobijete jednoličnu smjesu, omotajte je prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da malo odmori. Za filu istucite bjelanjke sa malo soli te također odložite u hladnjak. Posebno izmiksajte žumanjke i šećer te redom dodavajte maslac, ricotta sir, mlijeko, gustin i koricu od limuna, a na kraju ručno umješajte prethodno ohlađene bjelanjke.

Prhko tijesto razvaljajte na 4cm debljine i njime obložite kalup (25cm promjera) koji ste premazali maslacem. Nakon toga bocnite vilicom par puta i dodajte filu. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 25 minuta.

Tortu poslužite toplu, uz Kozlović muškat i samo gledajte kako svakim zalogajem rastu osmjesi vaših gostiju.
Dobar tek!

UZ DOPUŠTENJE ZORANA OŽEGOVIĆA (sve fotografije)