Torta od maka sa šumskim voćem by Les Ponts

U predblagdansko vrijeme donosimo vam savršen recept za tortu od maka sa šumskim voćem.

Valovi aroma na vašem nepcu! Bezglutenski kolač od maka, sjajan je energetski obrok za cijeli dan u izvrsnom omjeru ugljikohidrata, proteina i masti.
Izuzetno bogat izvor minerala (mangan, kacij, magnezij, bakar…), vitamina (tiamin, folna kiselina…) i nezasićenih masnih kiselina u neodoljivom ruhu šumskog voća i čokolade

Sastav za recept

Biskvit
5 jaja
160 g šećera
100g maslaca
200 g maka
malo ruma
• odvojiti jaja, žumanjak od bjelanjka
• maslac i polovicu šećera pjenasto izlupati te dodati žumanjke i kasnije kada se sve to poveže, mak
• bjelanjke izlupati u snijeg s ostalom polovicom šećera, te rukom povezati bjelanjke i prethodno dobivenu smjesu
• peći u pećnici na temp. od 175 stupnjeva oko pola sata

Premaz
250 g šumskog voće
150 g šećera
1 vanili šećer
• šumsko voće, šećer i vanili šećer kuhati oko 20-ak minuta i na kraju sve samljeti štapnim mikserom
• prethodno ispečen biskvit preprezati na tri kore i svaku koru premazati s dobivenim premazom od šumskog voća
• staviti u hladnjak na 30 minuta da se rashladi

Preljev od čokolade
50 g čokolade
50 g slatkog vrhnja
• zakuhati slatko vrhnje preliti preko čokolade
• povezati kuhačom
• nakon toga preliti ohlađenu tortu i pustit da se čokolada stegne

Dobar tek!

 

Uz dopuštenje: Les Ponts (sve fotografije)
Restaurant & Bar Les Ponts
Radnička cesta 50
10 000 Zagreb

Tel: 01 644 3607
Fax: 01 644 3608
info@lesponts.hr

Radno vrijeme:
Pon-sub 7 h do 24 h

Facebook Like Button