Zdravi tart od tamne čokolade i trešanja dolazi bez šećera

Ovo je recept za tart od kojeg ne morate bježati dok se pripremate za bikini sezonu, jer dolazi bez šećera. Blogerica Katarina kaže: ” Jednostavan tart kojeg sam napravila nestao je u jednom danu. Svi moji ukućani naprosto ga obožavaju.

Volim svježe voće u ljetnim slasticama i voćnim salatama a zaobilazim recepte koji trebaju dugo vrijeme za pripremu i pečenje ili ako su prepuni šećera i putra. Ovaj recept je lagan, zdrav i nećete osjećati krivnju zbog užitka u njemu.”

Umjesto trešanja možete koristiti borovnice ili maline ili mješavinu bobičastog voća i svježih listova metvice. Pokušajte razne kombinacije.

OVDJE vam donosimo još dva recepta za deserte bez šećera!
Može i bez šećera: Pekmez od kaki jabuke
Pita od jabuka i oraha bez brašna i šećera: Apple-Walnut Pie

Sastojci za recept zdarvi tart od tamne čokolade i trešanja
Kora za tart

236 g kokosovog brašna
79 g nasjeckanih badema
1/4 čajne žlice soli
60 g meda
118 g kokosovog ulja

Punjenje

170 g nasjeckane tamne čokolade
118 ml kokosovog mlijeka
1/4 žlice soli
1/8 žličice bademova ili vanilijina ekstrakta
236 g svježih trešanja bez koštica
preprženi narezani bademi za ukras

Priprema recepta

Zagrijte pećnicu na 180C. Ja sam koristila okrugli pleh za pečenje od 23 centimetra. U posudi izmiješajte kokosovo brašno s bademima i soli. Dodajte med i kokosovo ulje i dobro umjesite.

Ravnomjerno rasporedite i pritisnite smjesu u pleh za pečenje po dnu i stranicama. Probodite na par mjesta s vilicom i pecite oko 8 do 10 minuta dok rubovi ne poprime zlatno žutu boju. Ohladite dok pripremate punjenje.
Nasjeckanu čokoladu stavite u posudu. Zagrijte kokosovo mlijeko i prelijte preko čokolade. Dobro izmiješajte smjesu. Dodajte sol i ekstrakt.

Ravnomjerno izlijte smjesu na ohlađeno tijesto. Rasporedite trešnje po vrhu, posipajte s preprženim bademima i kokosovim pahuljicama. Ohladite u hladnjaku barem 1 sat prije serviranja.

Ovaj fini tart odnosno kolač možete držati u hladnjaku i do pet dana ali ne vjerujem kako će toliko dugo izdržati a da ga nitko ne pojede ranije.

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button