10 naj šešira

Ako bih trebala odabrati samo jedan odjevni predmet to bi zasigurno bio šešir. Da, volim cipele, nakit i ručne torbice i izuzetno volim haljine ali šeširi su sigurno moj modni fetiš. Ne nosim šešire samo kada imam lošu frizuru nego svaki dan kako bi potaknula eleganciju i misteriozni izgled. Volim dašak stare škole, damski chic što šešir dodaje svakom izgledu.

Moji omiljeni dizajneri i marke su Maison Michel, Philip Treacy, Suzy O’Rourke i Lack of Color. Tijeko svojeg istraživanja za ovaj članak uspjela sam pronaći neke od nevjerovatnih brandova od kojih još uvijek ne posjedjem niti jedan komad.

Maison Michel

Maison Michel

Izvor: StreetPeeper


Ovaj brand, sa sjedištem u Parizu, posluje od 1936. godine a glavna dizajnerica je trenutno Laetitia Crahay, zadužena za Chanelovove modne dodatke i nakit. Od 2006. godine ona zamišlja suvremene kolekcije šešira, pribora i nakita za nošenje na glavi. Neočekivane varijacije, pune poezije uz slamnate šešire, šešire širokih oboda, beretki, bonneta i kapa.

Philip Treacy

Philip Treacy

Izvor:http://www.culch.ie/


Philip Treacy je postao najtraženiji dizajner šešira. Njegovi šeširi su popularni među europskom aristokracijom i Hoolywoodskom elitom. Zaslužan je za promjenu pogleda na šešir svojim dizajnom koji uzdiže i proljepšava osobu koja ga nosi. Neki od njegovih klijenata su Isabella Blow, Lady Gaga i Kate Middleton.

Lack of color

Lack of color
Lack Of Color je popularni australski brand koja proizvodi široki raspon pristupačnih i nosivih muških i ženskih šešira u raskošnim sezonskim i trendovskim bojama i stilovima. Marku su 2011. godine osnovale Tess Corvaia i Robert Tilbury, kreativni dvojac iz Queenslanda u Australiji.

Od njegovog pokretanja, Lack Of Color su proslavile mnoge slavne zvijezde kao što su Rosie Huntington-Whiteley, Vanessa Hudgens i Chiara Ferragni. Lack of Color je zasigurno brand sa sjajnim omjerom cijena i kvalitete i jedna od mojih najomiljenih modela šešira.

Piers Atkinson

Piers Atkinson

Izvor: Vogue Korea


Piers Atkinson, glasnogovornik, organizator događanja i umjetnik, pokrenuo je svoju prvu kolekciju luksuznih i ručno izrađenih šešira 2008. godine. Kolekcija se sastojala od devet komada izraženih u njegovoj osobnosti, od mode kroz kazalište do skulptura te divljim prikazom živahne londonske scene.

Piersova majka je radila kao kazališna kostimografkinja u Engleskoj Nacionalnoj operi. Piers svake sezone kreira pedesetak prêt-à-porter komada, koje pokazuje na revijama u Londonu i Parizu.
Iako je malo skuplji, ja obožavam Piersove šešire te posebice njegove ukrasne trake za kosu.

William Chambers

William Chambers
William Chambers je vrhunski britanski dizajner šešira koji stvara ručno izrađene šešire a nalaze se obvezno u većini vrhunskih dućana. Svoje kolekcije prikazuje dva puta godišnje na revijima na Londonskom sajmu mode. Williamov ukus za avangardom pomješanom sa iskustvom iz maloprodajnog miljea rezultirao je dizajnom koji je u isto vrijeme nosiv i profinjen.

On miješa tradicionalne materijale poput filca sa suvremenim materijalima poput lateksa, prlastike i metala koju su prograsivni i poželjni u isto vrijeme.

Eugenia Kim
Eugenia Kim

1998. godine Eugenia Kim si je napravila pernati cloche šešir kako bi ga nosila i prikrila lošu frizuru. Butici u njezinom susjedstvu u donjem New Yorku odmah su primjeli inovativan dizajn a ubrzo je Barneys New York napravio prvu narudžbu. Kao rezultat toga brand Eugenia Kim je rođen.

Sa svojim inovativnim pristupom luksuzu, Eugenia Kim uspiješno spaja čiste, klasične oblike s svježim, ženstvenim dodirom i razigranim šarmom. Elementi koji krase sezonske kolekcije su prepoznatljive jarke boje, neočekivani krojevi i kvalitetan materijal.

Ja sam apsolutno zaljubljena i slamnate šešire Eugenie Kim a jedan šešir koji trenutno nije dostupan se nalazi na mojoj listi želja za ovo ljeto.

Brixton hats

Brixton hats
Inspiriran glazbom, kulturom i ljudima koji ga okružuju Brixton je nastao kao spoj trojice prijatelja koji su željeli prikazati svoj životni stil kroz jedinstve proizvod.

Pokrenuta 2004. godine ova bezvremenski i čisti dizajn Brixton kolekcije je teško duplicirati a dolazi u širokom rasponu stilova koji privlače na svoj moderan ali ipak tradicionalan način.

Još jedna marka koja ima sjajan omjer cijene i kvalitete. Sviđaju mi se njihove palete boja i veliki izbor modela.

Raceu hats

Raceu
Šeširi i kape Raceu stvorene su iz strasti Catalina Raceu prema šeširima. Ta strast dovela ju je u suradnju s timom dizajnera u ateljeu šešira koji se nalazio u istočnoj Europi nakon čega je otvorila svoj atelijer u Španjolskoj.

Raceu nudi probrane šešire, kape i turbane sa svježinom i originalnim karaketom, mješajući modu s klasičnom bezvremenskom romantikom. Raceu svoje šešire i kape proizvod iz najboljih sirovina.

Posjedujem nekoliko Raceu šešira i mogu potvrditi njihovu visoku kvalitetu i prihvatljive cijene.

Suzy O’Rourke

Suzy O’Rourke
Suzy O’Rourke proizvodi prekrasne, luksuzne i jedinstvene šešire, svaki pomno ručno izrađen u njezinom studio u Sydneyu. Suzy je svoj brand pokrenula 2003. godine te je od tada dobila široku i raznovrsnu klijentelu u Australiji i širom svijeta.

U svojoj portazi za elegancijom i božanskim detaljima, Suzy mješa svoju ljubav prema kiparstvu i naravi obrta s luksuznim materijalima koji daju svakoj njezinoj kreaciji jedinstven osjećaj.

Kin/k

KIN/K
Osnovan od stane dvije sestre, Sare Brady i Ashley Cornil, Kin/k donosi jednostavnost osjećaja kalifornije i gradske sofisticiranosti. Inspirirane su preispitivanjem suvremenih ženskih šešira, Sara i Ashley neprimjetno su uklopile umijeće izrade šešira i inovativni dizajn.

Janessa Leone

Janessa Leone
Janessa Leone je brand smješten u Log Angelesu. Svaki šešir je pažljivo ručno izrađen, a proizvod je rezultat godina rada i vještine potaknute željom i posvećenosti izradi.

Tijekom vremena, kroz nošenje, šešir se spoji i oblikuje prema osobi koja ga nosi te postaje podsjetnik na dobro proživljeni život. Misija branda Janessa Leone je oživjeti vrijeme kada su ljudi cijenili dragocjenu odjeću kao nešto sto treba čuvati i prenijeti na buduće generacije, na komad koji nadilazi svoju vrijednost tek kao puku robu.

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Naslovna fotografija: www.thewildmagazine.com