8 trikova za savršenu kosu

Kosa je jedan je od najjačih ženskih atributa.

Ona može u potpunosti promijeniti naš izgled i učiniti nas ljepšima i privlačnijima, ali ponekad nam može biti i prava gnjavaža. Uz par praktičnih savjeta u rukavu, možemo učiniti svoju rutinu njege kose bržom i jednostavnijom te omogućiti da nam kosa uvijek bude lijepa i zdrava.

Priuštite masažu svojem vlasištu

Par minuta masaže vlasišta tijekom pranja kose može se činiti kao gubitak vremena, ali njezine koristi čine čuda za zdravlje i ljepotu kose.
Masaža vlasišta potiče cirkulaciju vlasišta, rast kose i učvršćuje korijen vlasi. Ako želite jaku i zdravu kosu, svakodnevna masaža je itekako veliki plus.
I još k tome je iznimno ugodna. Također, povećanje cirkulacije u vlasištu popravlja i raspoloženje, smanjuje stres i olakšava bolove.

kosa frizura moda

Regenerator samo na vrhove

Osim ako nemate zaista suho vlasište, nema potrebe za nanošenjem regeneratora ili maske na cijelu kosu i vlasište. Naime, naše vlasište svaki dan prirodno proizvodi sebum, stoga nanošenje dodatne njege na vlasište može samo još više zamastiti kosu.
Regenerator ili maska se nanose isključivo na zadnju četvrtinu dužine kose, s najvećim fokusom na vrhove.

Ledeno ispiranje

Kako biste kosi vratili sjaj i zaštitili ju od oštećenja i isušivanja, kada perete kosu neka zadnje ispiranje bude s hladnom vodom. Hladna će voda trenutno zatvoriti kutikule kose pa će kosa lakše reflektirati svjetlost i omogućiti optimalnu blistavost i sjaj.
Ispiranje možete završiti i s hladnim čajem od kamilice (idealno za svjetlu kosu).

kosa zena

Koristite češalj širokih zubaca

Kosa je 3 puta sklonija pucanju kad je mokra. Najčešća pogreška nakon pranja kose je rasčešljavanje mokre kose neodgovarajućim, gustim češljevima ili četkama koji dodatno uzrokuju njezino pucanje.

Najbolji izbor za rasčešljavanje kose čine drveni češljevi širokih zubaca koji ne vuku i ne trgaju kosu, tako da se kosa može odpetljati s manje štete.

Ako je kosa zaista sklona petljanjima, probajte ju odmrsiti još pod tušem, dok vam je regenerator na vrhovima, kako ju ne biste oštetili.

fashion osmjeh

Osušite kosu prije stiliziranja

Kada na mokroj ili vlažnoj kosi upotrebljavate glačalo za kosu ili vruće uvijače, stvara se veoma vruća para koja uzrokuje neizbježnu štetu na kosi. Prije nego upotrebljavate glačalo za kosu ili figaro, budite sigurni da vam je kosa u potpunosti suha.

Ukrotite dlačice koje strše

Ne morate nasprejati cijelu kosu kako biste ukrotili nekoliko neposlušnih dlačica u kosi koje strše. Iskoristite staru četkicu za zube, nanesite na nju laka za kosu i četkicom začešljajte dlačice. Dlačice će biti na svom mjestu, bez učvršćivanja cijele kose.

kosa-21

Zakamuflirajte izrast

Pravi savjet za sve plavuše! Ako je od vašeg zadnjeg posjeta frizeru prošlo dosta vremena, probajte ovaj jednostavan trik za kamuflažu izrasta.

Bilo da vam je kosa svježe oprana ili ne, nasprejajte izrast šamponom za suho pranje koji će učiniti izrast svjetlijim, a zatim napravite ‘cik-cak’ frizuru kojom će dijelovi dužine kose djelomično prekriti izrast. Praktično rješenje do skorašnjeg posjeta frizeru!

kosa18

Recite DA lijenim danima

Svi imamo one lijene dana kada nam jednostavno nije do stajanja pred ogledalom i namještanja frizure. Ili jutra kada već kasnite na posao i nemate vremena za idealnu frizuru.

Isprobajte brzinski trik: u kupaonici uvijek držite bočicu s vodom u spreju, i koristite je kako biste popravili ‘jutarnju frizuru’. Umjesto pranja, sušenja i stiliziranja kose, samo posprejajte s vodom neposlušne uvojke, posušite s fenom – i kao novi ste!

I za kraj, volite i pazite na svoju kosu – šišajte ju redovito, barem svakih 10 do 12 tjedana, kako bi ju održali zdravom i riješili se ispucalih vrhova, a za njegu odaberite kvalitetne proizvode koji ju neće isušiti.

Facebook Like Button