90 godina gospođe Monroe

Izložba “90 Years Ms Monroe” o Normi Jeane Baker, poznatijoj pod imenom Marilyn Monroe, biti će postavljena u galeriji De Nieuwe Kerk u Amsterdamu. U godini kada bi ova nadaleko poznata ikona filma i glamura proslavila svojih devedeset godina, galerija De Nieuwe Kerk osvrnut će se na njezin život koji je stvorio veliku stilsku ikonu.

monroe-1Od 1. listopada do 5. veljače 2017. godine posjetitelji će moći vidjeti izložbu “90 Years Ms Monroe” o njenom životu i nasljeđu, a biti će izložene i mnogobrojne osobne stvari iz njezine kuće u Brentwoodu, u Kaliforniji.

Nakon smrti jedne od najljepše žene svijeta, mnogo stvari koje je posjedovala pohranili su nasljednici te su bile netaknute mnoga desetljeća. Nakon 37 godina njeni predmeti počeli su se pojavljivati na aukcijama, prvo u poznatoj kući Christie’s u New Yorku, a zatim i u drugim poznatim aukcijskim kućama svijeta. Značajnu količinu stvari kupio je Ted Stampfer, kolekcionar stvari koje su povezane s Marilyn Monroe te su i one dostupne za razgledavanje na ovoj izložbi. Privatni predmeti, uključujući i poznate komade iz njezine garderobe, pribor za češljanje i ostale osobne dokumente, zajedno s fotografijama i filmskim isječcima, pružaju jedinstven i intiman pogled na ženu u dualnom svijetu ispred i iza kamere.

Ova biografska izložba pruža uvid u kompletan svijet Marilyn Monroe, uspješan i glamurozan vanjski izgled i njezin usamljen unutarnji svijet, prepun razočaranja. Također ova izlagačka cjelina jako dobro prikazuje i njenu duhovitu, kreativnu i naprednu osobnost. Odlučna u ostvarivanju svoje karijere, na svoj jedinstven način, dobila je ugled koji i dan danas golica maštu mnogih. Njezina uzrečica “Ne smeta mi što živim u muškom svijetu, sve dok mogu biti žena u njemu”, puno govori o tome tko je ona bila i tko je željela biti te o vremenu u kojem je živjela i radila.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially