Bajadera

Slatki zalogaj jedne poznate hrvatske konditorske tvrtke, koji možete pripremiti i u vlastitom domu.
Sastojci:
250 grama mljevenih badema
200 grama mljevenih keksa
250 grama maslaca
250 grama čokolade za kuhanje
½ kg šećera
1 dcl vode
2 žlice mlijeka

Postupak:
Otopite šećer u posudi s vodom na visokoj temperaturi. Lonac sklonite sa štednjaka, a smjesi dodajte mljevene bademe, kekse te 150 grama maslaca. Pola te smjese razmažite na široku i plitku posudu.

U drugu polovicu umiješajte rastopljenih 100 grama čokolade, te nanesite drugi sloj bajaderi. Na kraju napravite glazuru od ostatka čokolade, maslaca i mlijeka te ju prelijte preko slastice.

Bajaderu stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stvrdne. Prije posluživanja narežite je na komadiće veličine zalogaja.
Dobar tek!