Bečka opera u veljači uz remekdjela velikih majstora

Ako ste u Beču ove veljače znajte da će bečka opera bit će ispunjena izvanrednim remekdjelima velikih majstora poput Travijate i Tosce što su djela koja se ne propuštaju.

Operama Traviata i Tosca dirigirat će talijanski dirigent Marco Armiliato, koji je sve češći gost velikih opernih kuća. Do sada je dirigirao u njujorškom Metu, Operi u San Franciscu, Théâtre du Châtelet i Opéri Bastille u Parizu kao i drugim slavnim opernim kućama u Europi.

U Traviati prekrasna kurtizana, Violetta Valéry, živi na rubu visokog pariškog društva. Komplikacije započinju kada Alfredo zakorači u njezin život i zavoli je svim svojim srcem. Kako bi održala život na visokoj nozi Violeta rasprodaje svoju imovinu no bez obzira na iskrenu ljubav između Alfreda i Violette njegov otac prisiljava ju da napusti Alfreda kako bi obitelji sačuvala ugled.

Violetta osiromašena i slomljena srca pristaje na ovaj surov zahtjev. Uz snažan zaplet u kojem se prikazuje ljubomora, krivi potezi ovo dvoje zaljubljenih ljudi Violetta se teško razbolijeva, a na samrtnu postelju stiže njen Alfredo koji je tješi da će je odvesti u Pariz gdje će ozdraviti mada zna da je za to kasno.

Tosca, Giacoma Puccinija govori o Rimu u 18. stoljeću. Grad stenje pod čizmom Barona Scarpie šefa rimske policije. Slikar Cavaradossi jedan je od njegovih žrtava i čeka pogubljenje. Njegova ljubav Tosca, za kojom Scarpia žudi postigne dogovor. Ona će mu se podati u zamjenu za slikarev život. Međutim, obje strane ne poštuju dogovor te Tosca ubije Scarpiu a slikar Cavaradossi je ubijen ispred streljačkog voda. Tosca slomljenog srca u očajanju baca sa zidina dvorca u provaliju.

Veljača u Beču bit će obogaćena raskošnim operama koje se ne propuštaju u ovoj staroj austrijskoj prijestolnici stoga rezervirajte svoje mjesto i uživajte u djelima za pamćenje.

Facebook Like Button