Bogatstvo indijske kuhinje

Indijska kuhinja bogata je bogatstom aroma kakve ni jedna druga kuhinja ne poznaje.

Tu posebnost ona prvenstveno duguje začinima, koji osim što jelima daju različite arome također imaju i ljekovita svojstva. No potrebno je znati kada, koliko i koje začine upotrijebiti te kako ih dodati u jelo. O začinima i njihovoj uporabi, kao i o ostalim finesama indijske kuhinje govoriti ćemo na ovoj radionici. Naučiti ćete napraviti i svoj vlastiti jogurt i sir (panir) te skuhati nekoliko slasnih jela: gate ki khadi, ram kičeri, pakore, palak panir, somose. Dobiti ćete i detaljnu skriptu sa svim receptima. Sa sobom ponesite dobru volju i pregaču.

Sve začine, dhalove, brašno za čapatije, te ostale namirnice potrebne za pripremanje ovakvih jela moći ćete i nabaviti na licu mjesta po povoljnim cijenama. Ova radionica je za znatiželjne – za one koji tek počinju sa pripremanjem indijskih jela, kao i za one koji su iskusni u njihovoj pripremi. Radionicu vodi Ivona Peček Hemwati, diplomirani ajurvedski terapeut i instruktor Joge u svakodnevnom životu.

Radionica će se održati 18. listopad 2014. (subota), od 10:00 – 13:30 Ozaljska 13, 1. kat a sve informacije o kotizaciji prijavi saznajte na mail: vegerucak@gmail.com.

Uz dopuštenje: Udruga Sattva
Fotografija: Joey Berzowska