Budućnost je sada – WiseWear nosiva tehnološka narukvica

Oni koji me poznaju znaju da sam veliki fashionista i geek. Obožavam tehnologiju i način na koji nam pomaže da se povežemo, izgledamo još elegantnije i olakšava svakodnevni život.

Nosiva tehnologija je trenutno glavna riječ u svijetu mode i došla je s ciljem da ostane. Ponuda ide puno dalje od nosivih naočala Google Glass ili uređaja za pokazivanje vremena kao što su Apple iWatch.

Dizajneri sada dizajniraju ili bolje reći projektiraju pametnu odjeću, pribor i fitness dodatke koji omogućuju funkcije od praćenja rada srca do punjenja pametnih telefona.

Iris Apfel - WiseWear

Iris Apfel najpoznatija po svom izgledu i masivnim narukvicama bila je idealan izbor za poznatog ambasadora ovog branda. Iris je surađivala u dizajniranju WiseWear narukvice za Socialite kolekciju proljeće 2016.

Što radi?

WiseWear je pametna, šik i moderna metalna narukvica koja vam pomaže da ostajete povezani. U realnom vremenu dobivate poruke, elektronsku poštu, podsjetnike iz kalendara uz nježnu vibraciju narukvice i prilagođenim postavkama za upozorenja. Jednostavnim dodirom možete poslati signal vašim hitnim kontaktima kada se šalje geo lokacija, zvuk ili video snimka svim označnim osobama. Također prati i zdravstvene pokazatelje poput biometrijskih podataka kao što su broj koraka, potrošene kalorije, prijeđena udaljenost, aktivno i neaktivno vrijeme tijekom dana.

wisewear-2

Aplikacija Socialite

Aplikacija Socialite biti će besplatna i dostupna putem Apple App i Google Play dućana čim se kolekcija službeno pusti u prodaju.

Aplikacija Socialite će omogućavati postavljanje mreže unaprijed odabranih kontakata koji će biti obaviješteni u slučaju da vam je potrebna pomoć. U slučaju hitne situacije moći ćete dodirnuti narukvicu tri puta kako bi upozorili svoje kontakte. Također uz pomoć ove aplikacije moći ćete prilagoditi svoje obrasce dodira. Čim dodirnete svoju narukvicu vaši kontakti će primiti tekstualnu poruku s oznakom na Google ili Apple mapama s vašom lokacijom.

Kvaliteta i cijena

Narukvica je vodootporna, izrađena od neporoznog materijala, mesinga optočenog s plemenitim metalima kao zlato i paladij, koji jamče dugovječnost, dok jedno punjenje baterije može trajati do tri dana. Sve narukvice su napravljene s unutarnjim promjerom od 170mm.

iris-apfel-wisewear-3

Ovaj zlatni Calder model stavljam na svoju listu želja.

WiseWear narukvica dolazi u tri elegantna i luksuzna modela: Kingstone, Calder i Duchess. Svaki je dostupan u dvije verzije srebrnoj i zlatnoj te svi mogu predbilježiti za narudžbu za $299.95. Socialite će započeti s isporukom početkom 2016. godine.

wisewear-4

Koji je vaš stav prema nosivoj tehnologiji?
Jeste li uzbuđeni i želite li isprobati?

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk