Canberra

Putujemo u Canberru u Australiji…

Između dva velika grada Sydneya i Melbourna, iskliznuo je kapital Australije, Canberra. Iako je poznat kao središte vlasti, još uvijek možete pronaći mnogo zanimljivih atrakcija. Kada ga posjetite, pogledajte što je grad namjerno izgradio i dizajnirao. Grad je izgrađen oko jezera Burley Griffin.
Ovdje su najbolje atrakcije koje morate posjetiti kada ste u Canberrni

1) Florade- Commonwealth Park
Jednom godišnje možemo vidjeti prostranstvo milijun tulipana i drugih cvijeća koji su posađeni u Commonwealthu. Cvjetovi su zasađeni tako da se formira određeni uzorak koji se može kasnije vidjeti s vrha Ferris kotača. Najbolje vrijeme za posjetiti Florade je drugi ili treći tjedan kada cvijeće počne cvati.

2) Zeleni vrt Cockington
Nalazi se 15 km sjeverno od grada i ima zbirku minijaturnih ikona u svijetu, uključujući i minijaturni hram Borobudur. Osim toga, tu je tipičan prikaz mini kuće. Zbog malenih cesta u ovom parku osjećati ćete se kao div.

3) Questecon
Neka vrsta pametnog vrta. Djeca će se osjećati kao kod kuće i odbijati će otići o tud. Treba Vam cijeli dan da isprobate sve eksperimente. Postoji šest stalnih izložaba na Questaconu; o Zemlji, transportu, energetici, percepciji, znanosti iza cirkusa i MiniQ ( za djecu mlađu od 6 godina). Svaki dan uz to imate i prezentacije koje Vam prikazuju današnji život i svijet

4) Nacionalni muzej
Stvaranje nacionalnog muzeja, koji je pozicioniran na rubu jezera, ima atraktivan dizajn. Sa prednje strane se nalazi vedro obojeni rollercousteri. U dvorištu se nalazi park s atraktivnim dizajnom koji poziva djecu da istraže svaki kutak. U muzeju su prikazani svaki tipičan stanovnik od antičkih vremena do danas. Pored toga postoji nekoliko specijalnih izložba, povijest Aboridžana, kazalište i kutak za djecu..

5) Kuća Parlamenta
U zgradi koja je dizajnirana kao turističko odredište, nalazi se muzej koji prikazuje povijest australskog parlamenta. Tamo se nalaze slike koje prikazuju sve premjere Australije do sada. Sa krova koji je obrastao travom, možete vidjeti staru zgradu parlamenta i prekrasan pogled na ulice u Carberri koje tvore nevjerojatan prizor.

6) Prirodni rezervat Tidbinbilla
40 minuta od Canberra, gdje napuštate šumovitu dolinu, koja se nalazi između Gibraltarskog izbora i Tindbinbilla raspona na sjeveru Alpa u Australiji. Nesmetano područje koje je obilježeno s divljačkom i aboridžanskom baštinom. Osjećate se kao da ste napustili civilizaciju kada posjetite centar i gledate ispašu klokana i papiga.

7) Ambasade
Vrijeme je da posjetite i zgrade ambasada zemalja koje se tamo nalaze. Oni imaju specifičnu arhitekturu koja pripada određenim zemljama. Na primjer, Tajlandska ambasada sa zašiljenim krovovima, Kineska ambasada s zlatnom bojom, ili veleposlanstvo SAD-a s visokom ogradom i slojevitom sigurnošću.

Facebook Like Button