Carpacio od orade s divljom narančom riblji je recept koji oduševljava

Carpacio od ribe omiljeno je morsko jelo mnogih ljubitelja finih mediteranskih okusa, a još kad je spravljen od orade na jedinstven način s divljom narančom, onda su sva osjetila potpuno zadovoljena.

Ovaj nam recept za carpacio od orade dolazi iz omiljenog ribljeg restorana Bota Šare, a priprema nije komplicirana, čak bi rekli recept je vrlo jednostavan za pripremu, a užitak finih, rafiniranih okusa neće izostati.

Sastojci za carpacio od orade:

orada 1kg
sol po želji
papar po želji
parmezan 15 dkg
kapare 15 dkg
rikula 20 dkg

Priprema carpacia:

Očisititi svježu oradu od utrobe i ljuski. Izvući filete i narezati na tanke listove, zatim posoliti i popapriti te marinirati pola sata u soku divlje naranče i maslinovom ulju.

Servirati na podlozi od rikule, posuti parmezanom i kaparama.

OVDJE pronađite još jedan slastan recept koji se spravlja s oradom.
Talijanski rižoto od limuna, bosiljka i dimljene orade

Dobar tek!

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Facebook Like Button