Celia Vela revija jesen – zima 2016/17

Španjolska je dom najuspješnijih brandova za masovno tržište poput Zare, ali je također jako bogata s mladim, dizajnerskim talentima od kojih mnogi dizajniraju i stvaraju potpuno novu vrhunsku odjeću. Postoji fina ravnoteža između brze i spore mode gdje je potonja naročito primjetna u Barceloni, u kojoj se može vidjeti sve više i više građana, a posebno turista, koji su u potrazi uglavnom za kožnim komadima odjeće, ručno izrađenih modnih detalja i dodataka.

Nezavisni modni dizajneri u Barceloni prikazuju bogatstvo talenta. Oni dizajniraju i ručno izdađuju visoko kvalitetne i pristupačne kolekcije spremne za nošenje, ali također još uvijek uče kako pravilno pristupiti poslu i kako promovirati svoju marku. Mnogi od španjolskih dizajnera još uvijek ne govore engleski ili bilo koji drugi strani jezik osim svog i ne zapošljavaju stručnjake za promociju i veleprodaju.

Veliki dizajnerski talenti bili su vidljivi već prvog dana modnog događanja 080 Barcelona Fashiona, događaja kojeg izdašno sponzorira grad, a odvija se u povijesnoj zgradi i obično je jako dobro organiziran.

Celia Vela je španjolska dizajnerica iz Barcelone, u kojoj ima svoj vlastiti dućan a na modnom događaju je prikazala svoju sezonsku kolekciju za jesen/zimu. Ona je inspirirana japanskom estetikom a njezini zaštitni znak su ženstvenost, profinjenost i ljubav prema detaljima. Celia je također poznata po svojim raskošnim kolekcijama vjenčanica s prekrasno izrađenim čipkom.

celia-vela-1

celia-vela-2

celia-vela-3

Celijina kolekcija za jesen/zimu 2016/17 daje svoj pečat u detaljima optočenim draguljima, iznimni pleteni komadi s proširenim ležernim rukavima,dominira i crna vune u odjevnim predmetima, a upečatljivi su kaputi s izražajnim crno bijelim kockicama koji se nose s opet modernim broševima gdje stil podsjeća na Chanelova odjela. Posebice mi se sviđa raskošni baršunasti kombinezon optočen dijamantima.

celia-vela-4

celia-vela-5

Pogledajte cjelokupnu reviju jesen/zima 2016/17 Celie Vele:

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk