Chili con carne

Ovaj ukusan meksički recept savršeno se sljubljuje s meksičkim tortiljama, a možete uz njega posužiti crveno vino.

Recept za Chili con carne

Sastojci
200g goveđeg mesa bez kosti
200g svinjskog mesa bez kosti
2 male glavice luka
1 češanj češnjaka
1 srednja paprika
200g oguljene rajčice
200g graha
1 ljuta papričica
4 žlice maslinovog ulja
Svježi korijander
Mljeveni kumin, sol, papar

Priprema
Narežite goveđe i svinjsko meso na kockice. Očistite i narežite crveni luk i češnjak. Operite i narežite na kockice papriku i ljutu papričicu. Zagrijte u loncu 4 žlice maslinovog ulja i propirjajte papričicu, češnjak, crveni luk i papriku. Dodajte kockice mesa i pirjajte ih 5 minuta na srednjoj vatri. Dodajte i oguljenu, usitnjenu rajčicu, sjeckani korijander, mljeveni kumin, prstohvat soli i papra, po želji. Možete dodati malo sjeckane limete ili cimeta. Ostavite da se kuha na slaboj vatri 20 minuta. Dodajte prethodno skuhani grah i kada se masa zgusne maknite s vatre. Chili možete poslužiti s kukuruznom tortiljom i kriškama sira ili rižom i pšeničnim totiljama.

Dobar tek!
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Put oko svijeta
Izvornik: Viaggio nel mondo
Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820