Cvjetni raj Wisteria tunel od glicinija u prekrasnom Japanu

Očaravajuće i magično mjesto cvjetni je tunel Wisteria u prekrasnom Japanu smješten u gradu Kitakyushu.

Ponekad u životu zaboravimo uživati u trenutcima i u prirodi koja nas okružuje, a postoji toliko mjesta na planeti koja su zadivljujuća i koja nas mogu učiniti sretnima samo dok gledamo u njih.

Stoga vas vodimo na čarobno cvjetno mjesto koje će vas oduševiti. Takav prizor nam se pruža upravo u Japanu, u veličanstvenom cvjetnom tunelu Wisteria.

Gdje se nalazi cvjetni tunel Wisteria

Smješten u gradu Kitakyushu u Japanu, udaljen šest sati od glavnog grada Tokija, cvjetni tunel Wisteria izgleda gotovo iluzorno.

OVDJE saznajte zašto je Japan zemlja koja osvaja i iznenađuje na svakom koraku

Tunel Wisteria_

Izdvojeno

Ako se jednom nađete u Japanu točna adresa cvjetnog tunela Wisterija je Yahatahigashi-ku, Kawachi Wisteria Garden

Cijeli vrt sadrži više od stotine cvjetnica Wisterie, koje ovdje zovemo Glicinija i dolaze iz porodivce mahunarki, u rasponu od 20 različitih vrsta od bijele, plave, ljubičaste, ljubičasto-plave i roze boje, a glavna atrakcija je ovaj čarobni tunel, koji pruža romantično i magično mjesto za sve one koji žele osjetiti čari prirode.

Upravo radi raznolikog biljnog svijeta, ovaj tunel je toliko šaren i graciozan da oduševljava svakog posjetitelja na prvi pogled. Prekrasne pastelne boje ostavit će na vama dojam kao da ste u nekoj bajci, u kojoj ste vi kraljević ili kraljevna.

OVDJE saznajte zašto je Botanički vrt savršena oaza mira usred Zagreba

Tunel Wisteria

Kada je najbolje vrijeme za posjet vrtu Wisteria

Najbolje vrijeme da posjetite cvjetni tunel Wisteria je proljeće, od kraja travnja do sredine svibnja, u sklopu festivala Wisteria, jer ćete upravo u tom periodu doživjeti magičan svijet nadrealnih nijansa boja, koje će vam oduzeti dah, ali i potreban mir, daleko od gradske vreve.

Dolazak u bilo koje drugo doba godine, neće ostaviti potpuni dojam, naime u neko dugo doba godine ovaj tunel ostavit će dojam obeshrabrujuće mase, beživotnih, iskrivljenih grana.

Cvjet Wisteria/ Glicinija, po kojem je tunel i dobio ime, raste na području SAD-a, Kine i Japana, a njegova stabljika može dosegnuti i visinu od 20 metara. Njegovo lišće raste u raznovrsnim bojama – ljubičastoj, bijeloj i ružičastoj – a pogled na njene veličanstvene cvjetove malo koga ostavlja ravnodušnim.

wisteria tunnel

OVDJE pogledajte gdje još i kakvih sve božanstvenih vrtova na svijetu ima

Kyoto botanički vrt
Vrt dvorca Hellbrunn, vodena igra, užitak za princa nadbiskupa
Vrtovi Italije koji ostavljaju bez daha
Vrtovi Veneta

Adresa
Kawachi Fuji Vrtovi,
Yahatahigashi Ward, Japan

Radno vrijeme
Od kraja travnja da kraja svibnja – (ovisno o vremenu) 09:00~18:00

Autorica: Azra Terzić
Fotografije: Foter

Facebook Like Button