Divna večer uz nove doze inspiracije

I ovog puta, osamnaestog po redu, društveno događanje Inspiracije ugostile su ljude koji pokreću, mijenjaju i inspiriraju sve oko sebe, jer oni su promjena koju želimo vidjeti u svijetu. A promjena počinje kad snovi postanu stvarnost! I nema ništa ljepšeg nego živjeti svoj san i uživati u onom što radiš.

dogadjanje-inspiracije-susret-1

Priče jedne kuhače

Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani – rekao je George Bernard Shaw, a Marina Obradović tu je ljubav pretočila u najljepšu inspirativnu priču. ‘

Priča jedne kuhače’ vuče korjen još iz djetinjstva, jer Marina je oduvijek voljela kuhati i peći kolače. No kako to već obično biva, život je nije odveo u smjeru kulinarstva već je karijeru gradila u korporacijama.

dogadjanje-inspiracije-susret-2

Radila je puno, voljela taj adrenalin, osjećaj pripadnosti, ludnicu, metež, sve dok nije ‘izgorila’. Odlučila je dati otkaz, ponovno upoznati sebe i otkriti svoju strast. Uslijed jedne meditacije ‘pogodila’ ju je ideja o tome da napiše zbirku recepata na karticama. Suprug je odmah prihvatio ideju i krenuli su u realizaciju.

Točno godinu dana trajalo je ‘putovanje’ od ideje do realizacije no ubrzo je uvidjela da se ne može živjeti samo od prodaje recepata. Tada kreće s izradom i prodajom zdravih kolača, započinje suradnja s pivovarom za koju kreira recepte s pivom. Tako je nastala i najbolja torta na svijetu Čokobira koja oduševljava brojna nepca.

dogadjanje-inspiracije-susret-3

U siječnju 2020. godine pokrenula je radionice pod nazivom Mala škola zdravog doručka koje su dočekane s oduševljenjem. Radionice su bile dupkom pune i tražilo se mjesto više, pa je u lipnju pokrenula Malu školu zdravog ručka.

Marinu nije zaustavila ni korona. Upravo pokreće Akademiju za djecu na kojoj će naučiti sve: od kupovine, organizacije, pripreme, do kuhanja i prezentacije, a onda slijedi i Akademija za odrasle!

dogadjanje-inspiracije-susret-4

Marina danas živi svoj san, presretna je i puna inspiracija, novih ideja i budućih kulinarskih projekata.

Slušajući razgovor voditeljice Jane Fabijanić i panelista, mali krug uzvanika mogao je isprobati najbolje selekcije Franck Supriore čajeva okusa bazginih bobica ili Macha Ginseng, a nekima je uz fine zalogaje Marinine torte izvrsno pasalo Pulfer pivo ili pjenušac Freixenet.

dogadjanje-inspiracije-susret-6

Škola života

Nema šanse da život uzimam zdravo za gotovo. Ne želim ‘odrađivati’ ili samo brojati dane jer svaki dan je blagoslov – počinje svoju inspirativnu priču Bruno Šimleša čovjek velikog srca i veliki humanitarac. Kao beba obolio je od opakog oblika trombocitopenije, manjka trombocita, i prve godine života proveo na odjelima dječje onkologije.

Iz tog vremena sjeća se dr. Tiefenbacha njegova glasa i izvanserijske topline, u čijem se zagrljaju osjećao kao najsigurnije biće na planetu. I danas želi biti na prvoj crti bojišnice u borbi protiv karcinoma tako da već godinama pruža psihosocijalnu podršku u udruzi ‘Sve za nju’. Vodi njihove programe, organizira humanitarne akcije, preko njegove FB stranice osigurava besplatno ljetovanje, no ne staje.

dogadjanje-inspiracije-susret-7

Nakon prvog potresa u Glini s g. Brankom Bakšić Mitić organizirao je humanitarnu akciju. Svaka dva do tri dana provodi na terenu gdje je sve, od šljakera i frizera pa i vozača do pružatelja psihološke pomoći. No ipak i uvijek, Bruno naglašava obitelj mu je na prvom mjestu. Jer čime god da se bavi, mora imati vremena i energije za biti tata i suprug!

I na kraju, Bruno ne bi bio Bruno da nam nije odaslao prekrasnu inspirativnu poruku: ‘Stvorite više prostora za zdrave misli, strasti i snove, kako biste inspirirali sebe i ljude oko sebe!’

Uz puno smijeha, razgovora i emocija mali broj uzvanika uživao je degustaciji Hendricks gina i tonika Thomas Henry tonika koje pripremao barmen Ivan Malenica, a da nitko ne ode kući praznih ruku, bogate poklone osigurali su sponzori projekta Henkel, Franck Hrvatska i vodeni park Aquae Vivae.

Napisala Rosie Kugli