Napravite u svome domu odlični Argentinski specijalitet.
Sastojci:
Tijesto
350 gr brašna
žličica soli
150 gr maslaca
120 ml vode
Nadjev
200 gr ocijeđene tunjevine iz konzerve
200 gr pelati rajčice
1 jaje
Pola glavice luka
1 crvena, 1 zelena paprika
10 maslina
2 žlice maslinovog ulja
peršin
sol
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke za tijesto, dodajte vodu te umijesite. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite da odleži pola sata u hladnjaku.
Na maslinovom ulju prepržite nasjeckani luk, papriku, pa dodajte tunu i nasjeckane pelate. Potom dodajte jaje i masline. Dodajte začine.
Na radnoj plohi razvaljajte tijesto, režite krugove, punite ih nadjevom te zatvorite i jako pritisnite. Formirajte rub empanade.
Premažite žumanjkom te stavite peći 15 minuta u peć zagrijanu na 200°C.
Dobar tek.
Tekst i fotografija: Rea Lujić