Estetski kirurg Zoran Veir više otransplantaciji obrva

Koliko važnosti pridodajete svojim obrvama?

Svjedoci smo različitih trendova koji nameću pravila u oblikovanju ženskih obrva. Bilo da se nose tanke, pravilno oblikovane obrve, prirodne i gušće, tamne ili svijetle, uvijek je neophodno da budu njegovane te da ženskom licu podare ljepotu, a muškom naglase karakter.

Jedno je sigurno: rijetke ili nepostojeće obrve nisu u trendu.

Nažalost, svjedoci smo sve prisutnije pojavnosti prorijeđenih obrva, koje su posljedica mehaničkog „pretjeranog čupanja“, upotrebe agresivnih kemikalija za izbljeđivanje ili bojenje ili su jednostavno rezultat genetski determinirane kvalitete dlake.

Pojavnost prorijeđenih obrva podjednako primjećujemo i kod muške i kod ženske populacije. Otud i težnja da se raznim korekcijama nadomjesti ili postigne izgled prirodnih i lijepih obrva.
Do prije nekoliko godina najčešće se rješenje tražilo u području tetoviranja ili korištenja trajne šminke. Koliko god ove korekcije bile uspješne, njima se ne može postići izgled tako željenih, prirodnih obrva. Estetska kirurgija pronašla je i za ovaj problem kvalitetno rješenje. Radi se o folikularnoj transplantaciji obrva.

Folikularna transplantacija obrva je najmanje invazivna metoda transplantacije obrva danas dostupna u svijetu. S područja vlasišta na kojem je kosa dovoljno gusta, s brade, prsa ili genitalnih regija, primjenjujući FUE metodu, dlaka po dlaka se transplantira na područje gdje je gubitak obrva primjetan.

Za zahvat se upotrebljava posebno dizajnirani mikrokirurški pribor koji i omogućava da se svaki folikul dlake uzima i stavlja jedan po jedan. Cijela procedura je posve bezbolna i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Davajuća i primajuća regija brzo zacjeljuju i ostaju gotovo netaknute te je zato uspješnost rasta obrva odlična.

Dlake usađene u regiju obrva se s vremenom inkorporiraju i poistovjete s izgledom dlaka na lokalnoj regiji.

Nakon FUE zahvata nisu potrebni zavoji, te se pacijent istoga dana vraća svom svakodnevnom životu.
Transplantirane dlake na svojoj novoj lokaciji rastu prirodno do kraja života.

Cijena ovog zahvata ovisi o broju presađenih folikula i kreće se od 5.000,00 do 10.000,00 kn.

Moderna estetska medicina poznaje i metodu kombinacije transplantacije obrva i trajne šminke. Kombinacijom ove dvije metode postiže se trenutno vrlo kvalitetni estetski dojam i dugoročno uspješni rezultati.

Autor: Prim.dr.sc. Zoran Veir, dr.med. plastični kirurg

Facebook Like Button