Fantastična terapija uz ljekoviti đumbir: đumbiroterapija

Fantastična terapija uz ljekoviti đumbir.

Popravite svoje prethodno narušeno zdravstveno stanje, uz jedinstvenu namirnicu koju možda koristite svaki dan u prehrani. Dopustite svom tijelu da se izliječi na prirodan način uz ljekovite biljke. Đumbir je jedna od namirnica s kojom ćete postići nevjerojatne rezultate.

Đumbir nam je dobro poznat kao aromatičan začin o kojem se sve češće govori i piše, kojeg koristimo u jelima i čajevima. Ono što je manje poznato je da se đumbir od davnina u istočnim narodima koristi u svrhu liječenja. Đumbir je, naime, jedina ljekovita biljka koja ima svojstvo prodiranja duboko u tkivo tako da topi i omekšava masne nakupine, pomaže eliminaciji oslobođenih toksina, snižava kolesterol i krvni tlak te izuzetno potiče cirkulaciju i jača imuni sustav.

djumbir_1
 

Oblozima od đumbira koje primjenjujemo kao terapiju možemo poboljšati razne akutne i kronične bolove kao što su reumatizam, artritis, bolovi u leđima, ukočen vrat i sl. Većina tih stanja nastaju kao posljedica zastoja u cirkulaciji krvi i tjelesnih tekućina pa je terapija đumbirovim oblozima izuzetno uspješna u otklanjanju takvih problema s kojima se većina ljudi danas susreće. Sam tretman duboko je opuštajući i umirujući, a osoba nakon tretmana može osjetiti pokretanje životne energije. Oblozi se primjenjuju na mjestima koja su bolna ili ukočena, najčešće u području leđa, ramena ili trbuha, te se vrući oblozi izmjenjuju u gotovo jednosatnom tretmanu. Izuzetno je ugodno primjenjivati ih u području bubrega, jer ih đumbir zagrijava i jača što nam otklanja osjećaj umora i daje energiju.

Đumbiroterapiju ne moramo nužno koristiti kada smo već u stanju boli ili ukočenosti, već i kao preventivu u svrhu jačanja cirkulacije kako bismo izbjegli zastoj i sve posljedice koje zatim nastaju kao posljedica.

Dođite, isprobajte i zasigurno ćete uživati! Meni osobno taj jednostavan a vrlo učinkovit tretman koji sam učila primjenjivati za vrijeme svog školovanja za Shiatsu terapeuta bio je pravo otkriće. Nadam se da će biti i vama!!

Autor: Nina Bilin

Wellness&Fitness Beauty Medical Center Murad

Tekst omogućio
Wellness&Fitness Beauty Medical Center Murad
Trpimirova 2, u Sheraton Zagreb Hotel, 1. kat T.
01/5390-555, 01/5390-556

www.muradcentar.com.hr
recepcija@haina.hr