Gastro

Napravite mirisni božićni punč

Nakon zimskog ručka prava je poslastica punč koji se lako priprema kod kuće i izvrsna je priprema za odlazak u šetnju ili razgled okićenog grada. Ovaj najomiljeniji blagdanski desert otkrio nam je slastičar Darko Škoranec, čarobnjak za najfinije deserte restorana Appetit City u Zagrebu.

Parfait od kave – Semifreddo desert

Predlažemo vam elegantan i lagan recept za pripremu semifredda od kave pripremljenog s espressom: Parfait od kave.

Panettone s kremom zabaglione od kave

Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno “veliki kruh”) najbolji je odabir.

Božićni čajni kolačići

Prepustite se izradi odličnih tradicionalnih čajnih kolačića.

Fritule ili pršurate stari recept dalmatinske kuhinje

Vrijeme je adventa kada uz kuhano vino ili vruću rakijicu savršeno pašu fritule ili pršurate.

Liker od naranče: napravite ga sami

Napravite u svom domu 100% prirodni domaći liker od naranče.

Vina za ljubitelje vječne elegancije

I nakon njihovog odlaska iz Brodskog Stupnika 2014. godine Zdjelarevići i dalje neumornom kreativnošću uzdižu Hrvatsku vinsku scenu.

Pripremili smo zvjezdane recepte u Gradu svetog Nikole

Pogledajte i napravite zvjezdane recepte koje su mališani uz veliko veselje spravljali u Gradu svetog Nikole.

Ususret salonu pjenušavih vina

Salon pjenušavih vina Zagreb, ususret svom 3. izdanju, na vinskoj je srijedi u Wine baru Basement ugostio svoje prve prijavljene vinarije – Kolarić, Barundić i Sanabor.

Škrlet dobiva svoju oznaku kvalitete

U svrhu boljeg pozicioniranja autohtone moslavačke sorte škrlet Udruga Proizvođačka organizacija škrlet angažirala je stručnjake i dobila snažnu potporu lokalnih vlasti