Gastro

Zašto je Salakis feta savršen sir za salate i ljetne recepte

Salakis feta, za razliku od izvorne grčke fete, proizvodi se isključivo do kravljeg mlijeka.

Vinska degustacija: Ventus Bura u senjskom hotelu Bura u gradu bure

Predstavljanje ekološki certificiranih hvarskih vina Ventus u senjskom Boutique hotelu Bura 45ºN.

Vinarija KUTJEVO ponovno uspješna na Decanteru i Concours Mondial de Bruxellesu

Na nedavno održanom Decanter World Wine Awards-u, najvećem i najutjecajnijem svjetskom vinskom ocjenjivanju, koje se održava već 18. godinu zaredom, vinarija KUTJEVO ponovno pokazuje kako proizvodi vina kojima zasluženo osvaja domaću i inozemnu vinsku scenu.

Misal istarski pjenušci obitelji Peršurić koji osvajaju

U malenom istarskom selu Peršurići, nedaleko Poreča, nalazi se jedna od najvećih proizvodnji prirodnih pjenušavih vina u Hrvatskoj. Đordano Peršurić proizvodnju svojih pjenušaca MISAL

Održan 2. Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu!

U vinariji Papak na Radošu u subotu, 10.07.2021. ljubitelji srijemskih vina i delicija uživali su svim čulima.

Mala priča o velikom uspjehu Vinologa

S vinom svaki obrok učinimo prigodnim, svaki stol otmjenim, svaki dan kultiviranijim – toga se treba sjetiti kad govorimo o tom piću koje potječe od bogova.

Kultno riječko mjesto Kod Zajca ima odličnu gastro ponudu

Bogati doručak, sjajni kokteli i slasni večernji zalogaji čine ‘Kod Zajca’ jednim od trenutno najzanimljivijih odredišta u Rijeci.

Cezarova salata kulinarska ljetna rapsodija

Isprobajte omiljen obrok holivudskih zvijezda – ukusnu i laganu salatu idealnu za toplije vrijeme.

Tip&Tricks za najbrže hlađenje vina i savjeti za uživanje u vinu kroz ljeto

Sommelierka Jelena Šimić Valentić donosi nam sjajne savjete za ispijanje vina u ljetnim danima. Kako rashladiti vino u svega nekoliko minuta, kako ga servirati i još mnoštvo dobrih tips&tricks ideja oko uživanja u omiljenim vinima tijekom sunčanih vrućih dana.

Puttanesca od srdela i rigatoni tjestenine – jedite u ljeti kao pravi Talijani

Puttanesca s tjesteninom tradicionalno je ukusno lagano talijansko jelo, a još kada je radite s tjesteninom rigatone i zdravim srdelama onda ovaj recept postaje sjajna ljetna poslastica.