Gastro

Top destinacije za ljubitelje vina

Putevima vinske loze kako je još neki zovu ili turneja po vinskim podrumima je na vrhu liste želja svakog ljubitelja vina, a ove godine izuzetno puno ljudi otputovalo je na neku specifično vinsku destinaciju

Šalša

Šalša se može koristiti kao umak za tjesteninu, kao dodatak drugim umacima kojima je temelj rajčica (primjerice bolonjez), za variva, gulaše…

Bakine palačinke

Savršeno je vrijeme za tople palačinke, ali ne bilo kakve već prema receptu naših dragih baka <3

Ledene berbe – da li znate što je to predikatno vino?

U ovo hladno vrijeme bio bi grijeh da vam ne kažem rečenicu ili dvije o predikatnim vinima

Slatko od šipka i cimeta

Ovaj plod bogat je kalijem i kalcijem, smanjuje razinu kolesterola i dobar je antioksidans.

Zagrebački šarm restorana Le Bistro

Dekorativna pozornica gurmanskih užitaka, usred najljepšeg dijela Zagreba, pripala je restoranu Le Bistro s tipičnim ArtDeco ambijentom u kojem se ne robuje stilovima

Zlatna vinarija Château Rúbaň

Kako izgleda jedna od najmodernijih, a mnogima i najljepših vinarija na svijetu koju je projektirao Slovački arhitekt Zoltán Bartal. Zahvaljujući svojim vrhunskim vinima Château Rúbaň međunarodno je poznat i slavan već dugi niz godina, a diči se i jednom od najluksuznijih vinarija svijeta.

Slatko od buče za hladne dane

Vrijeme je za buču stoga ćemo se s njom i zasladiti. Donosimo izvrstan recept za slatko od buče koje se priprema za duže stajanje, kao zimnica.

Vinarija Kabola dobitnik Luxury Travel Guide nagrade

Luxury Travel Guide ekskluzivna je i utjecajna globalna platforma koja predstavlja ekskluzivnost turističke ponude iz cijelog svijeta.

Rajnskim rizlingom započela berba grožđa u Feravinu

Iznimno zdravo grožđe u odličnom kondicijskom stanju obećava nezaboravna vrhunska vina.