Gastro

Jednostavni zapečeni oslić

Ako volite ribu ili je volite malo manje, isprobajte ovaj recept s oslićem koji će vam postati jedno od omiljenih jela.

Sveukupna priprema traje oko 30 do 40 minuta a riba ostaje mekana i nevjerojatno je ukusna. Zapravo ovo će vam možda postati jedan od najboljih file oslića kojeg ćete obožavati jesti.

Ispobajte i druga ukusna riblja jela

Lignje na dubrovački – Otkrivamo vam tradicionalan recept kako Dubrovčani pripremaju jadranske lignje.
File od pastrve – Recept koji će vas oduševiti svojim okusima, a izuzteno je jednostavan za pripremu.
Sočni brancin s pireom i salatom od mrkve – Volite li ribu, naročito onu bijelu onda je ovaj recept s brancinom kao stvoren za vas.
Hobotnica s umakom od rajčica, sirom i travama – Vrhunski kuhar podijelio je s nama izuzetan recept za pripremu hobotnice.
Talijanski rižoto od limuna, bosiljka i dimljene orade – Tradicionalni talijanski recept u Vašoj kuhinji.
Rižoto od sipe – Crni rižoto kao interesantan prijedlog za neobičan ručak.
Sastojci za recept

Glavno jelo:
1 kg file oslića
2 limuna (1 za ukrašavanje jela)

Kora:
4 kriške kruha (ja sam koristila od cjelovitog brašna)
50 g ribanog sira (cheddar)
50 ml djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
30 grama badema narezanog na pločice

Prilog:
400 g oguljenog i narezanog krumpira
300 g svježe blitve
3 češnja češnjaka
maslinovo ulje, sol i papar po ukusu

Priprema recepta:

Ako koristite smrznute filee oslića ostavite ih da se odmrznu.
Krumpire ogulite i narežite na komadiće veličine zalogaja te ih stavite u lonac pun hladne vode i kuhajte dok ne omekšaju.

Ocijedite jedan limun, dodajte morsku sol i svježe naribani papar po želji. U ovako pripremljenu marinadu stavite filee oslića i prođite kroz nju sa svake strane. Ostavite filee od oslića u mariniradi oko 15 minuta.

Operite blitvu, osušite i narežite na tanje trakice. Kada je krumpir kuhan, pomalo u vrelu vodu dodajte blitvu. Lagano promiješajte i kuhajte još pet minuta. Ocijedite vodu i poslužite kuhani krumpir i blitvu. Začinite s maslinovim uljem, nasjeckanim češnjakom, solju paprom i lagano promiješajte.

Pomiješajte kruh nasjeckan na manje komadiće, nasjeckani peršin, maslinovo ulje, naribani sir i nasjeckani badem i sameljite u mikseru dok ne dobije konzistenciju krušnih mrvica.
Keramičku posudu za pečenje obložite s maslinovim uljem, te na dno stavite pola mješavine kruha te na nju stavite filee oslića. Premažite ribu s ostacima marinade te pokrijte ribu ostacima mješavine kruha te po vrhu posipajte s bademovim kriškama.

Kao ukras postavite tanke ploške linuma i pecite oko petnaest minuta na 150°C ili dok se korica na zazlati.

Umjesto krumpira i blitve možete poslužiti salatu od rukole.

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Elegantan pjenušac za svaki dan

Pijuckanje pjenušca ne mora biti blagdanski klišej odaberete li onaj s posebnom pričom!

WOW na Valentinovo

Kad se udruga WOW sastavljena od skoro 200 žena diljem Hrvatske udruži s izvrsnim proizvođačem vina kao što je to Feravino i barom skrivenim u dvorištu Ilice 50 u Zagrebu – a sve se događa baš na Valentinovo, uspjeh je zajamčen.

Quiche ili francuska pita s tikvicama i svježim biljem

Naša blogerica Katarina volim isprobavati nove recepte uz uvjet da moraju biti zdravi te da priprema jela treba trajati manje od 45 minuta.

Vjeko Bašić Chef godine Gault & Millau Croatia 2018.

U Kotányi Gourmet klubu u Zagrebu, najavljena je suradnja tvrtke Kotányi i svjetskog vodiča Gault & Millau Croatia.

Vina Korta Katarina – biser poluotoka Pelješca

Mediteranska klima, šljunčane padine poluotoka Pelješca, bogate mineralima i okrenute moru i suncu, presudne su za osebujan, bogat okus i rubinsku crvenu sorte plavac mali

Pileća krilca u Teriyaki umaku za prste polizati

Za sve koji vole pileća krilca, a nemaju vremena za kompliciranu pripremu, donosimo jedinstveni recept koji se brzo i lako sprema a čini ga samo 5 namirnica!

Džiugas sir savršenstvo nutritivnih vrijednosti

Džiugas sir vrhunska je delicija koja spada u superfood današnjice. Zamijenite grickanje čipsa ispred televizora s Džiugas sirom. Užitak će biti veći a Džiugas će vas opskrbiti nutrijentima koje će vaše tijelo obožavati.

Na En Primeuru predstaviljene sjajne malvazije

Više od 700 posjetitelja uživalo je u mladim malvazijama i sjajnoj atmosferi na jednoj od najatraktivnijih hrvatskih vinskih manifestacija.

Brza i laka jela sa samo 5 sastojaka

Donosimo super dva recepta za brzo i lako kuhanje finog obroka sa samo 5 namirnica. Televizijska serija „Jamiejeva brza i laka jela“ ponovno će oduševiti gledatelje diljem svijeta.