Za četiri mjeseca u Rijeci će se održati nikad veći, inovativniji i posebniji Međunarodni eno – gastro festival WineRi.
Omiljena zagrebačka gastro adresa Boogie Lab ima novi jesenski meni koji je ispunjen nutritivno bogatim povrćem. Ono će našem organizmu itekako koristiti u jesenskim danima.
Uvertira u ručak počinje torticom od svježeg sira s lješnjacima . Ova čarolija izgleda kao pravo osvježenje na tanjuru. Koloristično i razigrano, predjelo od finog svježeg sira i slatkih lješnjaka prava uvertira u glavno jelo na vašem stolu.
Na protekloj Vinskoj shpitzi u zagrebačkom diWine baru vinoljupcima su se predstavili vinari Pelješca i Komarne te vina sa dva susjedna, srodna, a ipak po mnogočemu različita vinogorja.
Tradicionalna proslava Sv. Martina, odnosno Martinje, ove godine kreće još ranije nego inače, barem u Sv. Ivanu Zelini!
Chef Zoran Ožegović nam donosi pomalo neobičan, ali odličan recept za rižoto od cvjetače s okusom porta.
Novi ciklus vinskih radionica održan u sklopu projekta Zlatna Slavonija Eno&Gastro, potvrdio je izniman potencijal Požeško-slavonske županije.
Najljepši dio priče o odličnoj vinariji pričaju vina od autohtonih sorata. Kujundžuša 2022. podsjeća na chardonnaye iz Chablisa, a Trnjak 2020. kao da stiže iz Dickensova romana Kraljević i prosjak.
U organizaciji udruge Vinistre istarski vinari krajem listopada posjetit će poznate austrijske vinarije, a najpoznatiji austrijski i njemački novinari nedavno su boravili na istarskom poluotoku.
Obljetnice, godišnjice, rođendani i druženja još su ugodnija ako se na stolu nađe kakav slatkiš poput torte ili kolača. No prilikom posluživanja desertnih tanjura i pribora ne morate odnijeti vinske čaše.