Gastro

Zašto bi vino sorte Pušipel moglo postati vaš izbor ovog ljeta

Da je Pušipel dragocjena sorta za Međimurje i sjevernu Hrvatsku, potvrđuje ovogodišnji rekordan broj nagrada sa svjetskih ocjenjivanja vina.

Prvi Summer Riesling Tasting na Plešivici i Međimurju

Renomirani hrvatski projekt ocjenjivanja vina Vinske zvijezde organizira prvo veliko ocjenjivanje sorte rizling (Riesling) u Hrvatskoj, na Plešivici, u vinariji Jagunić i u Međimurju, u restoranu Terbotz 10. i 11. srpnja 2019. u suradnji s najpoznatijim sommelierom i znalcem rizlinga u Hrvatskoj, Željkom Bročilovićem Carlosom.

Pizza Scrochiarella došla i u Zagreb

Pizza karakterističnog četvrtastog oblika oduševit će sve koji posjete lokal Pelati u samom centru Zagreba.

6 izvrsnih etiketa vina

Pred brojnim ljubiteljima vina koji su se okupili u središtu Zagreba ispred preslatkog dućana s vinima i delicijama

David Štampar nasljednik i začetnik nove ere vinarije Štampar

Spoj tradicije, znanja i inovacije formula je uspjeha vinarije Štampar. Ova vinska priča počinje još 1913. godine kada su majstor Ištvan Grabar i vinar Andraš Novak nazdravili u čast završene freske nad ulazom u prvi vinski podrum.

Najdražu kavu napravite prema ljetnom receptu

Ovaj recept će sigurno promijeniti način na koji gledate na kavu!

Vinski razgovori uz Dalmacijavino

Održano je deseto, jubilarno izdanje “Vinskih razgovora s Tomislavom Stiplošekom”, vinske radionice koja je istovremeno i svojevrsni talk show u kojem publika aktivno sudjeluje i tako sukreira tijek razgovora.

Legendarni Stjepan Jimmy Stanić oduševio publiku

Unatoč toplinskom valu i temperaturi koja je pokazivala više od 38 stupnjeva, neumorni 90 godišnji Stjepan Jimmy Stanić održao je koncert i oduševio sve prisutne goste

Osvježavajući koktel od lubenice za vaše opušteno popodne

Visoke temperature najavljuju dugo toplo ljeto koje zove na opuštanje i uživanje u finim osvježavajućim koktelima, a ako se tu još nađe omiljeno društvo prijatelja onda ćemo se svi složiti da su kokteli najpoželjnija varijanta.

Recikliranje hrane postaje novi trend

Novi je trend u svijetu koji prihvaćaju mnogi da hranu koja je prehrambeni otpad možemo opet iskoristiti za jela.