Gastro

Pink Day – najružičastiji vinski festival stigao u Mimaru

Stigao nam je 7. po redu Pink Day Festival – Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca.

Tjestenina s umakom od tune i povrća

Želite napraviti odličan ručak a niste sigurni što bi ste kuhali? Donosimo pravi recept za zdravi i brzi ručak: tjestenina s umakom od mrkve, rajčicom, špinatom i tunjevinom.

Isprobajte menu koji se temelji se na domaćoj kuhinji

Spoj prekrasnog interijera i omiljenih okusa za kojima žudimo u ponudi je Mime’s restorana…

Riba u soli: donosimo vam recept za pripremu brancina

Kako da meso ribe ostane meko i sočno kao da je kuhano, a da pritom ima „šmek“ kao da je pripremljeno u pećnici?

Razgovor o vinskim festivalima

Četvrto izdanje “Vinskih razgovora s Tomislavom Stiplošekom”, ovog četvrtka, obilježili su razgovor o vinskim festivalima te gostovanje dvije male obiteljske vinarije

Bosanska jela i hrvatska vina u Sofri

Nakon nedavnog uspješnog predstavljanja eno-gastro projekta ‘Vino uz žlicu’ u zagrebačkom Aperitivo baru, novo druženje s medijima upriličeno je u restoranu Sofra, koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra Green Gold.

Pink je „in“!

Popularnost ružičastih vina raste, a Rosé Putniković definitivno potvrđuje i zbog čega – njegova voćna aroma i svježina osvajaju na prvu, posebice žene, čije su se sugestije i osluškivale u kreiranju ovih kapljica s juga Dalmacije.

Hrvatsko vino u završnici značajnog svjetskog natjecanja

Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World.

Domaći brzi kroasani

Miris svježih kroasana budi najljepše jutarnje osjećaje uz prvu jutarnju kavu ili topli čaj.

Nomen est omen ili ime je opis u vinariji Sontacchi

Smijuljenje na spomen imena crnog vina „Kitokret“ iz Sontakijeve vinarije u Kutjevu pokazuje da su mnogi svjesni o čemu se tu radi – o vinu koje daje erotski poticaj ali i moć izvršenja.