U Kotányi Gourmet klubu u Zagrebu, najavljena je suradnja tvrtke Kotányi i svjetskog vodiča Gault & Millau Croatia.
Mediteranska klima, šljunčane padine poluotoka Pelješca, bogate mineralima i okrenute moru i suncu, presudne su za osebujan, bogat okus i rubinsku crvenu sorte plavac mali
Za sve koji vole pileća krilca, a nemaju vremena za kompliciranu pripremu, donosimo jedinstveni recept koji se brzo i lako sprema a čini ga samo 5 namirnica!
Džiugas sir vrhunska je delicija koja spada u superfood današnjice. Zamijenite grickanje čipsa ispred televizora s Džiugas sirom. Užitak će biti veći a Džiugas će vas opskrbiti nutrijentima koje će vaše tijelo obožavati.
Više od 700 posjetitelja uživalo je u mladim malvazijama i sjajnoj atmosferi na jednoj od najatraktivnijih hrvatskih vinskih manifestacija.
Käsespätzle ili špecle sa sirom zimsko je jelo koje ponajviše vole jesti skijaši nakon napornijeg spuštanja niz austrijske staze u nekoj od Hütte odnosno restorana na stazama. No ova krepka i malo “jača” hrana omiljena je svakome tko voli sir i fino tijesto u hladnim danima.
Donosimo vam recept za medenu pitu iz Slovenije gdje smo dobili sve sastojke za pripremu ove ukusne starinske delicije.
U suradnji sa zagrebačkom kavanom Procaffe u Tkalčičevoj ulici, Udruga za kulturu stola G.E.T. pokrenula je niz događanja pod nazivom “Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom i gostujućim vinarijama”.
Upravo je tuna, riba iznimnih nutritivnih vrijednosti, koja je vrlo rasprostranjena u Jadranskom moru, izvrsna za održavanje dobre krvne slike, ali i za prevenciju bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara, budući da je bogata omega 3 masnim kiselinama koje reduciraju loš kolesterol.
Ljubitelji malvazije ponovo dolaze na svoje! U ponedjeljak, 11. veljače, svi koji nešto znače na hrvatskoj vinskoj sceni neće zaobići hotel Esplanade i kušanje nove berbe.