Gastro

Vjeko Bašić Chef godine Gault & Millau Croatia 2018.

U Kotányi Gourmet klubu u Zagrebu, najavljena je suradnja tvrtke Kotányi i svjetskog vodiča Gault & Millau Croatia.

Vina Korta Katarina – biser poluotoka Pelješca

Mediteranska klima, šljunčane padine poluotoka Pelješca, bogate mineralima i okrenute moru i suncu, presudne su za osebujan, bogat okus i rubinsku crvenu sorte plavac mali

Pileća krilca u Teriyaki umaku za prste polizati

Za sve koji vole pileća krilca, a nemaju vremena za kompliciranu pripremu, donosimo jedinstveni recept koji se brzo i lako sprema a čini ga samo 5 namirnica!

Džiugas sir savršenstvo nutritivnih vrijednosti

Džiugas sir vrhunska je delicija koja spada u superfood današnjice. Zamijenite grickanje čipsa ispred televizora s Džiugas sirom. Užitak će biti veći a Džiugas će vas opskrbiti nutrijentima koje će vaše tijelo obožavati.

Na En Primeuru predstaviljene sjajne malvazije

Više od 700 posjetitelja uživalo je u mladim malvazijama i sjajnoj atmosferi na jednoj od najatraktivnijih hrvatskih vinskih manifestacija.

Käsespätzle ili špecle sa sirom jedisntvena austrijska poslastica

Käsespätzle ili špecle sa sirom zimsko je jelo koje ponajviše vole jesti skijaši nakon napornijeg spuštanja niz austrijske staze u nekoj od Hütte odnosno restorana na stazama. No ova krepka i malo “jača” hrana omiljena je svakome tko voli sir i fino tijesto u hladnim danima.

Termanina medena pita – slastica naših baka

Donosimo vam recept za medenu pitu iz Slovenije gdje smo dobili sve sastojke za pripremu ove ukusne starinske delicije.

Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom

U suradnji sa zagrebačkom kavanom Procaffe u Tkalčičevoj ulici, Udruga za kulturu stola G.E.T. pokrenula je niz događanja pod nazivom “Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom i gostujućim vinarijama”.

File od tune i mladi špinat – ručak koji će vas oduševiti

Upravo je tuna, riba iznimnih nutritivnih vrijednosti, koja je vrlo rasprostranjena u Jadranskom moru, izvrsna za održavanje dobre krvne slike, ali i za prevenciju bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara, budući da je bogata omega 3 masnim kiselinama koje reduciraju loš kolesterol.

Zagreb u iščekivanju mladih malvazija

Ljubitelji malvazije ponovo dolaze na svoje! U ponedjeljak, 11. veljače, svi koji nešto znače na hrvatskoj vinskoj sceni neće zaobići hotel Esplanade i kušanje nove berbe.