Gastro

Razmišljate o vinu za večeru – preporučujemo nagrađenu Frankovku Miraz

Kako nam dolaze hladniji dani tako nam sve više odgovaraju crvena ili tamna vina koja griju dušu.

Upoznajte moderne pjenušce Grasecca i Francesca

Gala premijera Grasecca i Francesce – hrvatskog odgovora na prosecco.

Pašta u umaku od gljiva i sjemenki

Savršen obrok i savršen zalogaj najbitniji su kada okusimo ono što smo pripremali.

Slavimo 200 godina Veuve Clicquot Rosé šampanjca

Ako volite šampanjac i još uz to najviše onaj ružičaste boje, razveselit ćemo vas pričom o tome kako ga je prva osmislila i proizvela slavna Madame Clicquot Ponsardin prije punih 200 godina.

Aleksandra Dojčinović dobitnica nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award 2018.

Za prestižnu nagradu ove godine nominirane su bile četri prekrasne dame Alis Marić, Kristina Ercegović, Aleksandra Dojčinović i Ivana Matić a dizajnerica Aleksandra Dojčinović proglašena je pobjednicom na dodjeli nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award.

Pretepeni grah poslastica međimurskog kraja

Jesenska poslastica za koju mnogi od vas možda nisu ni čuli zove se pretepeni grah. U narodnom okruženju može se čuti i naziv „grah s mlijekom“, a tipični je specijalitet međimurskog kraja.

Kako odabrati rajčicu za zimnicu uz par vrhunskih recepata

Vrijeme je kada od rajčica možete napraviti savršenu zimnicu kao što je šalša, sušena rajčica ili okrepljujući sok, a sve ove delicije možete koristiti tijekom jeseni i zime.

Steak od jelena s ličkim krumpirom i vrganjima u madeira umaku

Ljubitelji divljači bit će oduševljeni receptom koji im donosi majstor kuhinje chef Ivan Martinović, a to je meso jelena s nadaleko poznatim ličkim krumpirom i vrganjima u sočnom madeira umaku.

Zec u umaku od šumskih malina i vina

Za sve koji vole divljač ovaj recept će biti pravi užitak, a donosimo ga iz srca Like, upravo tamo gdje ga jako dobro spremaju.

3. Salon pjenušavih vina u Zagrebu

Nakon dva uspješna salona pjenušavih vina u Zagrebu i pet u Ljubljani, u pripremi su saloni za 2019. godinu.