Gastro

Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina

Francesca je na prvom predstavljanju Europi osvojila zlatnu medalju i titulu Best Sparkling.

Tart s jagodama i bananama

Proljetni užitak! Isprobajte jednostavan i ukusan i zdravi tart od lisnatog tijesta, svježih jagoda i banana te laganom kremom od sira!

Gurmansko ljeto u Le Bistrou Esplanade

Eksplozija boja i okusa u novim autorskim jelima chefa Ane Grgić u gurmansko ljetu Le Bistroa Esplanade.

Strategija razvoja vinarstva i vinogradarstva Istre do 2030.

Na izbornoj Skupštini Vinistre jednoglasno je podržan najvažniji strateški dokument za razvoj istarskog vinarstva i vinogradarstva.

Doživite snažan dojam Krauthakerovog pjenušca Julija

Vinarija Krauthaker kreirala je Juliju, elegantan pjenušac, finog perlagea, savršen za dugo očekivani ljetni odmor.

Restoran Passarola omiljena gastro destinacija Hvara

Hvar već godinama slovi kao jedno od najpopularnijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj, a restoran Passarola zasigurno najomiljenije mjesto za prave gurmane.

Predstavljen Prvi Jazz & Wine festival

Krajem srpnja za Hvarane i njihove goste svira američki blues i jazz gitarist Yogi Lonich te drugi vrhunski džezisti.

Šalša nezaobilazan umak u svakoj kuhinji

Šalša je našla svoje mjesto gotovo u svim kuhinjama svijeta, svi je jedu, pripremaju i vole. Šalša ili kako je neki izgovaraju salsa od rajčica, pomidora ili paradajza na svim je jezicima prepoznatljivo fina.

Upoznajte kalifornijska vina uz sommelierku Jelenu Simić Valentić

Koje ćete vino odabrati za male sitne užitke ili svoje društvo predlaže sommelierka Jelena Šimić Valentić koja nas ovoga puta vodi u Kaliforniju i prekrasne kalifornijske vinograde te najpoznatije vinarske kuće.

Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran

Japanski veleposlanik, vrhunski sushi chefovi i najbolja vijest za ljubitelje japanskih delicija – u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera otvoren Sushi pop-up restoran Jiro.