Pinot crni nastao je u Burgundiji u srednjem vijeku i bio je omiljena sorta plemića i velikodostojnika.
Poznata i kao „lepinja sa sve“ koja je, ako je vjerovati pričama mještana grada Užica u zapadnoj Srbiji bila neizostavan obrok ondašnjih majstora
Najduže ime na svijetu za kolač koji se isplati napraviti. Toliku rapsodiju na nepcima koju ova slastica ostavlja vrijedna je njene izrade prema receptu koji vam donosimo.
Slasna poslastica zvana tart ovaj put s omiljenim mirisima buče, cimeta i jasmina. Pa tko bi odolio ovom slatkom zalogaju, osvježavajućem tartu.
U raskošno lijepoj francuskoj pokrajini Cognac, legendarna kuća Remy Martin svoje goste upoznaje s podrijetlom i velikom stručnošću koja se krije iza slavnih i poznatih konjaka.
Jesen ima svoje čari. Dolaskom hladnijih dana u prirodi ćemo pronaći vrganje i buće koji mogu postati prave gastro delicije.
Donosimo vam zanimljiv recept od lososa u umaku od borovnica koji je drugačiji, lagan je za pripremu, zahtjeva malo vremena oko spravljanja, a na kraju vaše će nepce uživati u ukusnom jelu.
Njegujući svoju prepoznatljivu filozofiju proizvodnje vina, legendarni hvarski vinar Andro Tomić, kreirao je vrhunsku liniju i ekspresiju plavca, vino Plavac mali barrique.
Ako na raspolaganju imate nekoliko slobodnih dana, a željni ste nezaboravnog provoda u kojem ćete, između ostaloga, moći uživati u odličnoj hrani i piću, ali i s ukusom uređenom ambijentu – spakirajte kofer i zaputite se u Beograd.
Nezaobilazno mjesto pri posjetu Londonu za sve ljubitelje japanskih jela restoran je Engawa koji je osmislio tržišni lider u području japanske gastro scene, Salt grupe.