Gastro

Savarin savršeno slastičarsko djelo

Jean Anthelme Brillar-Savarin po kojem je nazvana ova mješavina kolača i slatkiša, bio je ugledan gastronom.

Ruska šarlota

Spoj piškota i lagane kreme stvoren je u Sankt Peterburgu pa je zbog toga u povijest kuharskog umijeća ušla pod naslovom “ruska šarlota”.

Kolač od sira

Kolač od sira poznavali su već i stari Grci.

Palačinke Crepes Suzette: neodoljiva franscuska poslastica

Crepes Suzette je francuski iznimno poznati desert još iz davne 1896. godine kada ga je Oscar Tschirky objavio pod nazivom “Palačinke Casino stil”

Ginger Parkin ili Perkin engleski tradicionalni kolač od zobene kaše i melase

Ginger Parkin ili Perkin je tradicionalni kolač koji dolazi iz sjeverne Engleske, a recept za ovaj ukusan desert, od zobene kaže i melase, donosi nam svjetski poznata slastičarka Monika Kos.

Izaberite najbolje vino za bijeli Božić

Svi iščekujemo i sanjamo bijeli Božić uz pregršt topline kojom nas ogrne najtoplijim ogrtačem ljubavi.

Torta od maka sa šumskim voćem by Les Ponts

U predblagdansko vrijeme donosimo vam savršen recept za tortu od maka sa šumskim voćem.

Smoothie “Grah i med koji uživaju u kavi!”

Za zimske dane koji su pred nama predlažemo vam odličan recept za spravljanje brzog doručka.

Torta od marcipana i naranči

Donosimo vam recept za savršeno ukusnu poslasticu. Tko bi mogao odoljeti savršenoj torti laganih okusa od naranče i marcipana.

Kokos kiflice s vanilijom

Približavaju se blagdani, a s njima kreće i priprema kolačića koji, osim što su prefini mogu duže stajati na blagdanskom stolu.