Gastro

Počinju Dani Dalmatinskog pršuta i vina u Vrgorcu

Drugog tjedna lipnja Vrgorac će opet biti domaćin sad već tradicionalnog i željno iščekivanog eno-gastro festivala Dani Dalmatinskog pršuta i vina

Ovo je popis najpoželjnih vinskih kuća za obilazak Plešivice

Plešivičko gorje poznato je među vinoljupcima, a za sve koji još nisu bili u ovom bajkovito lijepom kraju, kod Samobora i Jastrebarskog, pravo je vrijeme da krenu put vinske ceste ovog bogatog kraja.

Mediteranska pogača prema tradicionalnom receptu tako mirisna i tako fina

Jednostavna za pripremu, a vrlo izdašna i ukusna mediteranska pogača, idealna je za serviranje uz ručak ili samostalno za večeru.

Focaccia s cherry rajčicom prema originalnom talijanskom receptu

Mirisna pogača Focaccia, radi se prema tradicionalnom talijanskom receptu, a najčešće u ljetnim mjesecima, jer je jednostavna za pripravljanje, a savršena je kao fina večera uz čašu vina.

Mirisni pjenušci zasvjetlucali u Maksimiru – održan 6. Salon pjenušavih vina

U petak 2.6.2023., održan je 6. Salon pjenušavih vina u velikoj dvorani restorana Maksimir i na terasi okruženoj zelenilom. Na njemu je svoja vina predstavilo 25 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije

Napravite domaći pesto genovese za ukusnu pastu

Domaći jednostavni recept za pesto genovese dolazi nam iz odlične kuhinje chefa Zorana Ožegovića, a ovaj vrhunski talijanski specijalitet možemo upotrebljavati kao dip uz čips, kako dodatak pastama, rižotima i juhama ili kao umak.

Vinoteka Vinoretum na Jordanovcu udahnula osvježenje Dobrom dolu

Da je Davor Zdjelarević, hrvatski poznati vinar, uvijek jedan korak ispred svih znaju mnogi vinoljupci i svi oni koji se vinom bave i profesionalno, no ovaj put otvorio je novu vinoteku Vinoretum na Dobrom dolu 49

Kolač od bijele čokolade i jagoda zove na još i još

Kolač od bijele čokolade i jagoda privući će svakoga zbog svog kraljevskog izgleda, za kojim ni okus ne zaostaje.

Savršeni Ceviche s gofom, ribom koja miriše na još

Proljetni i ljetni mirisi hrvatskog juga, mediteranske hrane i morskih specijaliteta, poput gofa, najbolji su vjesnici toplih godišnjih doba. Sve je u cvatu, a dalmatinska kuhinja najbolje nam sjeda upravo u proljeće i ljeto. Zagrebački restoran Bota Šare čuvenu zagrebačku terasu i ove je sezone pretvorio u malu dalmatinsku oazu u srcu gradske vreve naše metropole i donosi nam lagano ljetno jelo Ceviche s gofom.

Krem juha od šparoga napravite uz recept restorana Bota Šare

Restoran Bota Šare predstavlja lagano jelo koje ima bogate nutritivne vrijednosti uz recept za krem juhu od šparoga.