Gastro

Confit od palmide s tikvicama ala David Skoko

Confit ili pripremanje hrane u masti stara je tehnika pripremanja jela a ovaj recept za ukusnu palamidu s tikvicama donosi samo za vas chef David Skoko.

Španjolski pjenušci cava i sherry osvajaju okusima

Već tradicionalna peta radionica španjolskih vina u Zagrebu pod okriljem španjolskog instituta ICEX – España Exportación e Inversiones te Ureda za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu Španjolske u Zagrebu pred izabranom publikom vinara, sommeliera i ostalih vinskih ljubitelja održala je još jednu vinsku radionicu za pamćenje.

Mojo bar i konoba Buža mjesta koja ne smijete propustiti

Zagreb je od danas bogatiji za stari/novi Mojo bar kojem se pridružila konoba Buža, kao nezaobilazna mjesta dobre dnevne vibre, noćnog provoda, ali i odlične ponude pića i hrane.

Sljubljivanje čokolade i vina

Boje i okusi Mediterana prožimaju se u vinu, a misli nam lutaju prekrasnim krajobrazima otoka Hvara.

Dodijeljene WOW nagrade

Finale akcije Što žene žele koju već sedmu godinu za redom uspješno organizira udruga WOW, održan je još u lipnju u renomiranom zagrebačkom restoranu Balon.

Novo ruho restorana Kalelarga

U Zagrebu je održano ekskluzivno medijsko predstavljanje restorana Kalelarga (V. Ravnice 2), kojeg je nedavno preuzeo novi vlasnik

Dodjela Vinartovih godišnjih postignuća

U Kaptol Boutique Cinema sinoć je održana druga po redu dodjela nagrada za najbolja godišnja postignuća na hrvatskoj vinskoj sceni.

Salata od gambera s muštardom kako je priprema chef Skoko

Salata je uvijek odličan izbor, bilo kao glavno jelo bilo kao prilog, no ova od gambera s muštardom za koju vam recept daje
chef David Skoko posebno će vas oduševiti.

Brali graševinu za izbornu berbu pa proslavili Martinje

U petak u Red Red Wine baru u Zagrebu, u subotu u Starom podrumu u Feričancima – Feravino obilježilo Martinje i najavilo sjajna vina za 2019. među kojima će se naći i izborna berba.

Krem juha od gljiva prema prema Jamieu Oliveru

Obožavam intenzivan zemljani okus ove glatke, kremaste juhe od gljiva – pravi kalsik.