Gastro

Ljubavno jelo za čarobno Valentinovo

Dan zaljubljenih i ljubavi, čarobno Valentinovo, je pred nama.

Käsespätzle ili špecle sa sirom jedisntvena austrijska poslastica

Käsespätzle ili špecle sa sirom zimsko je jelo koje ponajviše vole jesti skijaši nakon napornijeg spuštanja niz austrijske staze u nekoj od Hütte odnosno restorana na stazama. No ova krepka i malo “jača” hrana omiljena je svakome tko voli sir i fino tijesto u hladnim danima.

Termanina medena pita – slastica naših baka

Donosimo vam recept za medenu pitu iz Slovenije gdje smo dobili sve sastojke za pripremu ove ukusne starinske delicije.

Pileća juha s đumbirom – lagano ukusno jelo s 5 namirnica

Današnji prijedlog za lagano ukusno jelo, pileća juha s đumbirom, prije svega je jednostavno za pripremu jer se sastoji od samo 5 namirnica.

Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom

U suradnji sa zagrebačkom kavanom Procaffe u Tkalčičevoj ulici, Udruga za kulturu stola G.E.T. pokrenula je niz događanja pod nazivom “Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom i gostujućim vinarijama”.

File od tune i mladi špinat – ručak koji će vas oduševiti

Poznati kuhar zagrebačkog restorana Apetit City Stjepan Bistrički ovaj nas puta časti s izvrsnim, jednostavnim a tako hranjivim, receptom koji ćete rado spravljati u svom domu.

Zagreb u iščekivanju mladih malvazija

Ljubitelji malvazije ponovo dolaze na svoje! U ponedjeljak, 11. veljače, svi koji nešto znače na hrvatskoj vinskoj sceni neće zaobići hotel Esplanade i kušanje nove berbe.

Limoncello – originalni liker od limuna

Zadivit će vas kako je originalni talijanski liker od limuna lagano za napraviti. Samo četiri sastojaka i malo vremena dovoljno je za pripremu likera koji pruža puno više od uloženg. A što ima boljeg od domaćeg napitka koji ste napravili sami.

WOW Vincekovo u vinariji Kolarić

Prekrasan dan u vinogradu u okolici Zagreba.

Predstavljanje mladih vina berbe 2018

Održana je zagrebačka vinska manifestacija na kojoj su predstavljena mlada vina graševina, pošip i pušipel posljednje berbe, a stručnjaci i kupci ekskluzivno su ih kušali prije izlaska na tržište.