Gastro

Zero waste veganska salata od dinje s Michelinovom zvjezdicom

Za sve koji već žive po principu zero weste donosimo izuzetno fin recept za vegansku salatu od dinje prema konceptu nagrađivanog chefa Paula Ivića.

Dvostruka nagrada “Best of Award of Excellence” po prvi put u Hrvatskoj stigla u ruke jednog sommeliera

Dvostruka nagrada “Best of Award of Excellence” po prvi put u Hrvatskoj stigla u ruke sommeliera Filipa Veselovca.

Chefica godine 2022. Ana Grgić Tomić donosi niz senzacija u ljetnom jelovniku

Najsunčanija zagrebačka terasa Oleander hotela Esplanade dočekuje goste božanstvenom kolekcijom jela nadahnutom
okusima Mediterana.

Slavonija, Moslavina, Istra i Dalmacija imaju zlatna bijela vina

White Blend, prvo ocjenjivanje hrvatskih mješavina bijelih sorata, organizirali su u Esplanade Zagreb Hotelu Ana Rogač i Ivo Kozarčanin, osnivači projekta iVino.

Luka Rossi novi je predsjednik Vinistre

Nova smjena generacija u Vinistri! Dosadašnji predsjednik Nikola Benvenuti predstavio je novog nasljednika, mladog i perspektivnog tridesetogodišnjaka iz poznate vinarske obitelji.

Pripremite ribu i morske plodove prema receptima chefa Stjepana Bistričkog

Riba i riblji specijaliteti od orade, sočnog brancina i tune te razni plodovi mora poput omiljenih škampi i školjaka poželjni su dio ljetne trpeze, a ovih šest izvrsnih recepata vrlo ćete rado pripremati.

Sorbet od dinje koji ne deblja najukusniji je desert ljeta

Uz svega dva sastojka možete pripremiti osvježavajući desertod dinje, nemasni i bez šećera ovo je sorbet koji zadovoljava i najzahtjevnije gurmane, a možemo ga jesti bez imalo grižnje savjesti obzirom da ne deblja.

Na slijepom kušanju u restoranu Tajer odabrane Vinske zvijezde ljeta 2022

Na slijepom kušanju u restoranu Tajer odabrane Vinske zvijezde ljeta 2022: prvo mjesto podijelili su Cmrečnjakov Sauvignon bijeli 2021 i Kopjarov Cuvée 2021!

Najbolja vina i odličan street food ponovo u Puli

VINSKI GRAD i ove 2022. uz najbolja vina i odličan street food ponovo u Titovom parku u predivnoj Puli!

Stonska torta, torta od makarula ili Makaruli

Bila duga ili kratka, u bilo kojem obliku, suha tjestenina pogodna je za sve kombinacije s mesnim, ribljim i povrtnim umacima, ali i za slatka jela.