Vina, sirevi i književnost obogatili su proslavu dana Grada Dugog Sela, u organizaciji TZ Dugoga Sela.
Jer – Što je stariji, to je bolji!
Vinarija Bačić iz Črnje Luke na Korčuli, svojim je dobro poznatim vinima izvornih bijelih sorti (cetinke i pošipa) dodala još jednu – malvasiju dubrovačku!
Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina.
Pekinška patka najpoznatije je kinesko nacionalno jelo, doduše složeno za pripremu, ali vrijedno svake kulinarske muke.
Burgundijski vinogradi protežu se na 230 kilometara od sjevera prema jugu Francuske, od Auxerrea do Mâcona
Duck a l’Orange ili prevedeno patka s narančom znamenito je jelo francuskih majstora kuhinje za ljubitelje klasike.
Još uvijek traje Tjedan crne slavonske svinje. Za vikend brojni restorani u Osijeku na tanjurima nude najbolje od Slavonije.
Svinjski vrat crne slavonske svinje, pripremljen na sous vide način, pa zapečen na roštilju toliko je sočan i ukusan da ćete ovaj recept sigurno poželjeti pripremati mnogo puta.
S veseljem Vas pozivamo na proslavu MARTINJA koju organizira Zagrebačka županija i Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline