Gastro

WOW Split

WOW Udruga u Zagrebu će uskoro proslaviti 11. rođendan, dakle još samo malo pa – tinejdžerski status!

Vinarija Kutjevo predstavlja limitiranu seriju Mlade Graševine 2022.

Iz najstarijeg hrvatskog vinskog podruma s radošću vam predstavljamo limitiranu seriju Mlade graševine. Ljubitelji svjetskog trenda predstavljanja mladih vina mogu uživati u prvom vinu iz berbe 2022.

Koja je razlika između mozzarela sira i Buffalo Mozzarelle

Bivolje mlijeko i bivolji sir sve su traženije namirnice u prehrani! Do sada ste u raznim medijima mogli čuti za kravlje, sojino ili kozje mlijeko koja su „standard“ i uobičajena mliječna klasika.

Deset svježih, mirisnih i pristupačnih vina iz berbe 2022.

Deset međimurskih vinarija je i ove godine, ponovno početkom studenog, na tržište izbacilo Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2022.

Kušanje hvarskih vina u Arsenalu uz predavanje o vinskom turizmu

Uz degustaciju hvarskih vina, održano je predavanje s temom vinskog turizma.

Raža je riba koja se ljubi s točem i hrskavom palentom

David Skoko podijelio je s nama recept za ražu u toču s hrskavom palentom i kremom od kukuruza šećerca koji će postati vaš omiljeni recept za ribu.

Confit od morske ribe palmide s tikvicama ala David Skoko

Confit ili pripremanje hrane u masti stara je tehnika pripremanja jela, a ovaj recept za ukusnu morsku ribu palamidu s tikvicama donosi samo za vas chef David Skoko.

Bogdanuša na slijepom kušanju u Zagrebu

Pod nazivom „ Bogom dana – bogdanjuša!“ nedavno je održano prvo zagrebačko sortno kušanje hvarske bogdanuše, u restoranu Trilogija Fino i vino, pod vodstvom profesorice Marije Vukelić, vinske promotorice.

Vina TILIA estate u Zagrebu

Na susretu Vinska faca poslije placa vinoljubci imali su mogućnost upoznati vina TILIA estate iz Slovenije.

Umak od oraha izvrstan je začin za tjesteninu, raviole i njoke

U svom domu pripremite pravi domaći umak od oraha koji će vas očarati svojom sočnošću, a jelima dati posebno fin okus.