Gastro

Međimurska patka uz najbolji recept za tradicionalno ukusno jelo

Poznato jelo za blagdane je fino spravljena patka, zato je delicija u Međimurju upravo Međimurska patka, jelo koje osvaja srca svakog ljubitelja dobrog okusa.

Veralda Blanc de Noir bijeli pjenušac od crnog refoška sjajan je gost ljetne trpeze

Kad natočite sebi ili još bolje cijelom društvu čašu ovog sjajnog pjenušca, osim što ćete biti oduševljeni mirisima i okusima, svakako znajte da iza ideje oko dobivanja ovog pjenušca stoji posebna i jedinstvena priča.

Zimnica od tune s maslinovim uljem za sve koji vole nešto drugačije

Svoju zimnicu obogatite izuzetnom poslasticom iz mora – tunom.

Fešta vina na Jelsi opet će razveseliti sve koji vole finu kapljicu

70. Fešta vina u Jelsi, na otoku Hvaru, i ove 2022., razveselit će mnoge koji vole finu vinsku kapljicu uz zabavu i druženje!

Dodir osvježenja pronađite u pjenušcu Celeste extra dry rosé 2021

Uvijek je pravo vrijeme za osvježavajuću kapljicu pjenušca, a kada još pri tom uživamo u ugodnim ljetnim danima onda su lepršavi mjehurići u čaši kao stvoreni za bezbrižne trenutke odmora.

Tip&Tricks za najbrže hlađenje vina i savjeti za uživanje u vinu kroz ljeto

Sommelierka Jelena Šimić Valentić donosi nam sjajne savjete za ispijanje vina u ljetnim danima. Kako rashladiti vino u svega nekoliko minuta, kako ga servirati i još mnoštvo dobrih tips&tricks ideja oko uživanja u omiljenim vinima tijekom sunčanih vrućih dana.

Znate li da je Pjer prvi hrvatski pjenušac dobiven od izvorne hrvatske sorte cetinke

Kada ljetujemo u Hrvatskoj zaista je poseban užitak i piti hrvatsko, posebice onda kad kušamo nešto autohtono, izvorno i uz to sjajnog okusa kao što je pjenušac Pjer.

Pjenušava elegancija u čaši zove se Barun Élégance Extra Brut

Poželite li okusiti elegantan pjenušac koji zanosno zove na još, u ovom najljepšem razdoblju godine, kad ljeto poziva na odmor i posebne užitke, predlažemo vam BARUN ELEGANCE EXTRA BRUT!

Može li se sreća naručiti u boci? Da, ako je to Pjenušac Berba Rosé 2019

Zna se da je ljeto vrijeme potpunih užitaka stoga pomaknite granice na svom odmoru i započnite doručak s čašom vrhunskog pjenušca, a kao pravi hedonist i ugodnu večer završite s razigranim mjehurićima.

Tjestenina s vongolama prava je poslalstica ljeta

Tjestenina s vongolama ili kako ih još zovu kućicama i limetom za odličan ručak u vašem domu preporučuje chef Zoran Ožegović.