Gastro

7 tajlandskih jela koje morate isprobati na Tajlandu

Svi ljubitelji dobre hrane, kuhari, degustatori ili oni koji jednostavno žele isprobati nešto drugačije i posebno svakako ne smiju izostaviti kušati jela s naše liste koja nas je oduševila.

Jadranska tuna idealan zimski obrok

Jesenski dani obično su sinonim za težu hranu koja nas pripremna za zimu.

Frankovka Feravina od sada i na Karibima!

Frankovka Feravina doplovila do otoka Curaçao i Bonaire!

Savršen dodatak svakoj juhi i salati – domaći kruton

Kruton su zapravo fino narezane kockice kruha, samo malo drugačije pripremljene, koje se mogu staviti kao dodatak svakoj juhi ili salati te tako mogu jela učiniti ukusnijima i bogatijima.

Sjajan engleski doručak: Pohana jaja

U Engleskoj se “veliki” doručak jede još od 17. stoljeća, a kako je ovaj prvi obrok u danu postao izuzetno bitan većini nas, donosimo vam recept koji je osmislio sjajan kuhar Danijel Benić iz poznatog zagrebačkog Aperitivo bara.
Jaja su izvrstan izbor za doručak pa Danijel predlaže čarobno pohano jaje koje se poslužuje uz tostirani kruh i čips od parmezana.

Sastojci za recept
2 jaja
50g kiselog vrhnja
2ml maslinovog ulja
Svježi kopar
baby salata
tost kruh
parmezan
sol

Za paniranje
1 jaje,
brašno,
kukuruzna krupica

Način pripreme recepta
U lonac s hladnom, posoljenom vodom stavimo jaja te pustimo da zakuha na vatri. Nakon što je voda zakuhala sklonimo s vatre i jaja držimo u vreloj vodi još 5 min nakon čega ih šokiramo/hladimo. Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu, postupak ponavljamo dva puta te ih jednu minutu pržimo u vrućem dubokom ulju. Poslužujemo ih na fresh cream koju smo dobili mješajući kiselo vrhnje, maslinovo ulje, svježi kopar i sol uz baby salatu, tostirani kruh i čips od parmezana koji smo dobili tako sto smo naribani sir pekli u tankom sloju u pećnici na 120 stupnjeva sat vremena.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Novi život kultne zagrebačke kavane Kavkaz

Dugogodišnjoj stagnaciji nekad omiljene gradske lokacije za opuštanje i druženje došao je kraj – na veliku radost nostalgičara za bogatom poviješću metropole javnosti će uskoro biti predstavljeno novo ruho Kavkaza.

Napravite domaći džem od dunja

Sjećate li se mirisa dunja s bakinog ormara?

Napravite poklon od čokolade savršenog okusa

Ako razmišljate o tome što pokloniti osobi kako bi joj pokazali da je izuzetno cijenite i da ste se zaista potrudili oko poklona imamo super ideju za vas.

Vino Krauthaker na premijeri

Na premijeri predstave Mačka na vrućem limenom krovu u HNK Zagreb, povodom 20 godina karijere Zrinki Cvitešić uručeno vino Krauthaker Zelenac izborna berba prosušenih bobica 2011.

Kako pripremiti domaću granolu hrskavu zdravu i slasnu?

Donosimo ideje za slasne doručke: Kako pripremiti domaću granolu?