Gastro

Večer uz online whisky radionicu

Ako za danas ne znate točno kako bi ugodno proveli večer “za svoj gušt” uz nadolazeće vikend planove možete sudjelovati u online whisky radionici.

Iz Motovunske vinarije Tomaz uskoro izlazi uspavani div

Vinarija Tomaz smještena je podno mitskog grada Motovuna, a tradicija proizvodnje vina datira još od 1918. godine.

Recept za čuvene ćufte poklanja nam IKEA

Budući da smo uslijed situacije s koronavirusom te najvećim dijelom dana kod kuće, IKEA je odlučila iznenaditi nas receptom za svoje čuvene ćufte koji možete po želji lako napraviti.

Moët & Chandon online radionica i degustacija prava je poslastica ovog tjedna

Velika prilika za sve ljubitelje „mjehurića“ da nauče više o najpoznatijem šampanjcu na svijetu!

Zvijezde gastronomije i enologije i u vašoj kući: uživajte u interaktivnm radionicama

Zvijeze hrvatske i regionalne gastronomije i enologije u interaktivnim radionicama „The Stars“ mogu biti gosti i u vašoj kući.

Sočni sendvič uvijek izaziva zazubice

Pomisao na fini sočan sendvič uvijek izaziva zazubice, a ako je on pripremljen od kvalitetnih namirnica onda je ujedno i nutritivno vrijedan.

Profesorica kemije i doktorica epidemiologije: vinarke par excellence!

Neposredno prije negoli su nam se životi stubokom promijenili pa je kušanje vina postao samotnjački „sport“ i razbibriga

Domaći kvasac: Kako napraviti svoj idealni starter?

Kako su se svi “bacili” u izradu domaćeg kruha, ovo pitanje u zadnje vrijeme mori mnoge.
Domaći kvasac, starter, radi se od brašna i vode.

Malbec vina imaju svoj dan u kalendaru

Svjetski dan Malbec vina obilježava se 17. travnja kako bi se obilježio dan kada je predsjednik Domingo Faustino Sarmiento iz Argentine službeno započeo misiju preobrazbe argentinske vinske industrije.

Cheesecake, kikiriki maslac i karamela u jednom zalogaju

Donosimo vam slatki specijalitet za tortu od sira koji će vas oduševiti, pogotovo sve one koji vole cheesecake, kikiriki maslac i karamelu.