Gastro

Kokošja juha prema domaćem receptu naših baka

Domaća bistra kokošja juha oduvijek je bila prava okrjepa za tijelo, a da je zaslužila mjesto na tronu dokaz je i da se uvijek priprema u većini svečanih prilika kao poseban tradicionalni specijalitet za početak svečanih objeda.

Pjena od naranče svježi desert usred zime

Bilo koja od skoro četrdesetak vrsta naranči dobar je izbor za osnaživanje imunološkog sustava ili samo za osvježenje kao izvrstan desert.

Naručite dva nova sushi box-a iz SoHo japanske gastro oaze

Kad pomislite na Japan, što vam prvo padne na pamet? U najviše slučajeva, odgovor će glasiti – sushi.

Vincekovo – Sveti Vinko donosi novu vinogrdarsku godinu

Sretna vam vinogradarska nova godina koja počinje 22. siječnja, na blagdan svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara, vinograda i vina.

Sorbeto od skute na biskvitu od maslinovog ulja

Sorbeto je oduvijek bio desert za prave sladokusce, a ovaj neobičan spoj skute i maslinovog ulja, koji nam u receptu donosi chef Marin Rendić, oduševiti će vas.

Brancin ili lubin recept s ribom na drugačiji način

Volte li moderna jela od ribe, onda je ovaj recept za brancin, ili kako ga još zovu lubin, kao stvoren za vas.

Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu

Najvažniji poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting u 2021. godini održat će se 30. travnja i 1. svibnja.

Naručite slasna jela s Esplanadinim potpisom

Hotel Esplanade proširio je svoju atraktivnu Gourmet drive-through ponudu jela za van na brzu varijantu à la carte porcija spremnih za konzumaciju.

Može i bez šećera: Pekmez od kaki jabuke

Japanska jabuka, persimon ili kaki je zanimljivo voće porijeklom iz Japana, a pored izuzetne slatkoće, krasi ga i divna narančasta boja. Obzirom da im je tijekom zime sezona donosimo vam ukusan recept za pekmez od kaki jabuke koji ćete obožavati.

Jakobove kapice ili St. Jacques prema slasnom receptu

Na spomen Jakobovih kapica ili kako ih još zovemo slasne St. Jacques školjke rastu vam zazubice?